Petković: Srbija je ponosna na predsednika Vučića i njegov istorijski govor u UN

21.09.2023

21:23

0

Istakao je da je ceo svet imao priliku da se upozna sa problemima srpskog naroda na KiM i "zulumom koji čine Kurti i njegovi ekstremisti"

Petković: Srbija je ponosna na predsednika Vučića i njegov istorijski govor u UN
Petar Petković - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je večeras da su cela Srbija, a posebno srpski narod na KiM, "ponosni na svog predsednika Aleksandra Vučića i njegov istorijski govor na zasedanje Generalne skupštine UN", gde je, kako je naveo, jasno poručio da Srbija neće ustuknuti u borbi za svoje državne i nacionalne interese na KiM, jer upravo tako brani i principe na kojima počiva sistem UN.

- Predsednik Srbije objasnio je čitavom svetu kako se bori jedna mala ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja, koja svoju politiku temelji na principima nezavisnosti, morala, doslednosti i načelima međunarodnog prava, koja moraju da važe za sve - i one velike i one male - naveo je Petković na društvenoj mreži X.

Istakao je da je ceo svet imao priliku da se upozna sa problemima srpskog naroda na KiM i "zulumom koji čine Kurti i njegovi ekstremisti" i dodao da će o tome u predstojećim nedeljama i mesecima Srbija u UN još govoriti, na ozbiljan, detaljan i argumentovan način.

- Ostaće zapisano da je predsednik Vučić na najznačajnijoj svetskoj političkoj govornici snažno, hrabro i argumetovano razobličio licemerje mnogih koji, s jedne strane, podržavaju tzv. nezavisno "Kosovo", a s druge strane se odlučno zalažu za poštovanje međunarodnog prava u slučaju Ukrajine - napisao je Petković.

Naveo je i da je "slobodarski narod u Srbiji danas bio posebno ponosan na predsednika Vučića", a da "oduševljenje nisu krile i brojne slobodarske države koje su godinama čekale na ovakav govor u UN".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike