Sramna odluka Prištine: Advokat potvrdio - trojici Srba mimo zakona određen pritvor

21.09.2023

18:30

0

Ilija Elezović uhapšen je juče u severnom delu Kosovske Mitrovice, Dragan Milović u Zvečanu, dok su Zorana Kostića tzv. kosovski policajci u civilu uhapsili u Prilužju

Sramna odluka Prištine: Advokat potvrdio - trojici Srba mimo zakona određen pritvor
Copyright FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM,

Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odredilo je jednomesečni pritvor Iliji Elezoviću, Draganu Miloviću i Zoranu Kostiću, koji su juče uhapšeni, rekao je branilac Ilije elezovića, advokat Ljubomir Pantović. On je naglasio da ih tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin.

- Sud je prihvatio jedan konfuzan, loš, prazan i nestručno sastavljen zahtev za određivanje pritvora, koji je mimo zakona sastavljen, bez činjenica, bez dokaza. Želim da ovom prilikom kažem da nažalost, Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini koje je nadležno za procesuiranje ratnih zločina, nema dovoljno snage ili možda želje ili htenja da ove postupke vodi u skladu sa zakonom - izjavio je nakon današnjeg saslušanja advokat Pantović.

Istakao je da je Elezoviću, Miloviću i Kostiću pritvor određen mimo zakona.

- Sud nije uvažio čak ni mišljenje lekara da će Iliji Elezoviću boravak u uslovima pritvora drastično pogoršati njegovo stanje. Mogu da tvrdim da će mu ugroziti život. Znači medicina je rekla da on nije za pritvor, ali nažalost, sud je odlučio kako je odlučio - dodao je.

Pantović je potvrdio da se sva trojica uhapšenih Srba terete za krivično delo, navodni ratni zločin.

- Iz obrazloženja zahteva za određivanje pritvora vi niste mogli da vidite ko se za šta tu konkretno tereti, šta se to desilo i kada, zbog čega ovi ljudi imaju takvu optužbu. Takav konfuzan, nejasan, nestručan, loš zahtev za određivanje pritvora u svojih 28 godina bavljenja advokaturom nisam video do danas - kazao je Pantović.

Ilija Elezović uhapšen je juče u severnom delu Kosovske Mitrovice, Dragan Milović u Zvečanu, dok su Zorana Kostića tzv. kosovski policajci u civilu uhapsili u Prilužju.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike