Vučić se obratio posle sednice UN i preneo utiske: "Jedan smo od retkih naroda koji je smeo da kaže istinu"

21.09.2023

19:20

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

Vučić se obratio posle sednice UN i preneo utiske: "Jedan smo od retkih naroda koji je smeo da kaže istinu"
predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle govora u UN - Copyright Printcreen/Pink TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon završenog govora na sednici GS UN. On je rekao da mu se javljaju iz malih zemalja srećni jer je neko smeo da kaže što svi misle.

Vučić je kazao da mu niko nakon govora nije rekao da je bio oštriji i dodao da je naše bilo da se kaže šta je istina i da to ostane zabeleženo u istoriji.

Printcreen/Pink TV
 

- Oni sad između sebe razgovaraju kako sam zaostao u prošlosti ili kakav sam, jer ovo valjda nije smelo da se izgovori. Ali šta ću. Meni se javljaju iz malih zemalja srećni što je neko smeo da kaže sve ono što i oni misle. Bio jedan pa je izgovorio u ime svih njih. To je valjda dobro - rekao je Vučić.

Prama njegovim rečima, rekao je sve šta misli što radi.

- Eskobar je izneo najveću pohvalu našoj zemlji. Srbija ima svoju politiku. Na to sam ponosan ali to neće da pomera kule i gradove. Naše je da čuvamo svoje. Bauk slobode i nezavisnosti se ponovo širi svetom i neće se lako zaustaviti - kazao je Vučić.

Razgovor sa Guterešom

- Upravo sam završio razgovor sa Guterešom. Dobar sastanak. On izuzetno poštuje Srbiju i razume njenu poziciju. Uvek ističe važnost naše zemlje. Zahvalni smo za svaki doprinos koji je do sada pružio. Imali smo dobar razgovor oko KiM. Sad idem na sastanak sa Hanom Žengom i posle toga sa Lajčakom. Duga je noć - rekao je Vučić.

 

 

Problem sa prenosom na RTS

Govoreći o problemima u prenosu njegovog govora na RTS, on kaže da je siguran da nije u pitanju "sabotaža", već javašluk i nepripremljenost.

- Ne verujem u teorije zavere, iako su i oni nekada, jednom u sto puta, u pravu. Što se tiče svih drugih stvari, ja mislim da je mnogo važnije za nas da se spajamo i razgovaramo sa ljudima, da radimo ono što moramo da radimo - kaže on.

Instagram printscreen/buducnostsrbijeav
 

Zoran Milanović

Vučić je prokomentarisao i to što je hrvatski predsednik Zoran Milanović, tokom obraćanja na sednici Generalne Skupštine UN, uputio javni poziv za priznanje takozvanog Kosova.

„Evo, vidim ovih 100 zemalja stalo u red da poslušaju Milanovića, sve se guraju. Eno tamo kažu: ‘Pozvao nas Milanović, pa stojimo da potpišemo za nezavisno Kosovo’. Videla žaba da se konj potkiva, pa i ona nešto da kaže po tom pitanju“, kazao je Vučić.

Printcreen/Pink TV
 

Predstavnicima SAD iskazao sam ogromnu zabrinutost i strah zbog mogućih budućih događaja na KiM zbog Kurtijevih poteza.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Tom prilikom, Vučić je činjenicama odbranio poziciju Srbije i svom snagom borio se za naš narod na Kosovu i Metohiji. Pokazao je da je odvažan i hrabar državnik, a u prilog tome govori i činjenica da je za govornicom UN pred svima izneo istinu - jasno i nedvosmisleno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike