Petković saopštio tužne vesti: Preminula Slobodanka Krstić, majka dvojice sinova koje je ubila OVK

21.09.2023

15:41

0

Država Srbija neće odustati od potrage za telima Miodraga i Milovana, ali ni od potrage za preostalim nestalim i kidnapovanim Srbima kako bi porodice našle svoj mir

Petković saopštio tužne vesti: Preminula Slobodanka Krstić, majka dvojice sinova koje je ubila OVK
Petar Petković - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je danas da je preminula Slobodanka Krstić, kojoj je takozvana OVK 24. juna 1988. godine kidnapovala i ubila dvojicu sinova, i poručio da Srbija neće odustati od potrage za njihovim telima, kao ni od potrage za drugim nestalim i kidnapovanim Srbima.

- Napustila nas je Slobodanka Krstić, majka kojoj je teroristička UČK 24. juna 1998. godine kidnapovala i potom brutalno ubila sinove Miodraga i Milovana - naveo je Petković na Fejsbuku.

On je dodao da su braća tog kobnog dana krenula od Beograda put Rečana kraj Suve reke, gde im je dom, ali, kako je naveo, "kući nikada majci, ocu, deci i suprugama nisu stigli". 

- Oteti su i brutalno likvidirani. Majka Slobodanka svoj život je posvetila potrazi za svojim sinovima, a umrla je ne saznavši gde su im kosti, da bi bar mogla da ih sahrani i oplače. Četvrt veka ih je tražila i sada se pridružila svojim sokolovima u carstvu nebeskom. Danas smo je ispratili na večni počinak - naveo je Petković.

On je naglasio da "država Srbija neće odustati od potrage za telima Miodraga i Milovana, ali ni od potrage za preostalim nestalim i kidnapovanim Srbima kako bi porodice našle svoj mir".
 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike