Svaka čast Vučiću - Drži nas na evropskom putu, a neformalno smo već u BRIKS-u (VIDEO)

04.09.2023

10:40

0

Naime, Mijat Lakićević iz Novog Magazina, gostujući na tajkunskoj N1 je istakao da i ako Srbija nije formalno u BRIKS-u, BRIKS je u Srbiji po mnogo čemu

Svaka čast Vučiću - Drži nas na evropskom putu, a neformalno smo već u BRIKS-u (VIDEO)
Mijat Lakićević - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Iako je namera priloga televizije N1 bila da ponovo potvrdi svoju tezu kako "Vučić sedi na dve stolice" - onoj koja je okrenuta ka Zapadu i onoj koja je okrenuta ka Istoku i novom savezu BRIKS, to je zapravo ispala najveća pohvala za Vučićevo vođenje nezavisne spoljne politike.


Naime, Mijat Lakićević  iz  Novog Magazina, gostujući na tajkunskoj N1 je istakao da i ako Srbija nije formalno u BRIKS-u, BRIKS je u Srbiji po mnogo čemu - sirovinski smo vezani za Rusiju, Kina je veliki investitor, a Ujedinjeni Arpski Emirati su veliki kreditor.

Tako je i pored zle namere tajkunskih medija, Vučić prikazan kao lider koji Srbiju želi da pozicionira najbolje moguće u svetu, neodbijajući saradnju sa bilo kim. 

 

 

Svedoci smo da se na predsednika Vučića već 11 godina vrši strahovit pritisak da prizna samoproglašeno Kosovo, a taj pritisak dolazi i iz Srbije, baš kao što iz Srbije dolazi i svakodnevni pritisak da uvede sankcije Rusiji, i to upravo od prozapadnih medija. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike