Đilasov jurišnik pobegao u Hrvatsku: Raspisana poternica za opozicionarom koji je pretio smrću gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću

01.09.2023

17:12

0

Miloš R, koji je pretio smrću gradonačelniku Novog Sada, Milanu Đuriću, pobegao je u Hrvatsku

Đilasov jurišnik pobegao u Hrvatsku: Raspisana poternica za opozicionarom koji je pretio smrću gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću
Copyright FOTO TANJUG/ VLADIMIR ZUBAC/ATA Images

Miloš R. (30) koji je osumnjičen da je na društvenoj mreži Instagram, sa profila pod imenom "fotomarksizam" pretio smrću gradonačelniku Novog Sada, Milanu Đuriću, pobegao je u Hrvatsku.

Kako saznaje 24sedam, ovaj Đilasov pulen je napustio Srbiju i za njim je raspisana poternica.

Printscreen
 

Inače, Miloš R. je iz Jagodine, ali neprijavljeno stanuje u Novom Sadu gde već duže vreme pravi brojne prekršaje i krivična dela.

Naime, on se takođe sumnjiči da je čekićem polomio izlog na prostorijama Srpske napredne stranke.

Pored toga, Miloš R. je poznat policiji i zbog vandalskog ponašanja, ugrožavanja bezbednosti građana i promovisanja mržnje i netrpeljivosti prilikom protesta na Šodrošu.

Hrvatska kao utočište

To što je ovaj Đilasov opozicioni jurišnik odlučio da spas od zakona potraži baš Hrvatskoj i nije toliko čudno, ako se zna da je hrvatska propagandana mašinerija punom parom podržavala političke proteste dela opozicije prethodnih nekoliko meseci.

Takođe, brojni hrvatski zvaničnici su otvoreno pružali podršku nasilnom preuzimanju vlasti na ulici u Srbiji, tako da nije iznenađujuće što opozicionari posle kršenja srpskih zakona beže upravo u zemlju koja ih sve vreme, manje ili više otvoreno, podržava.

Podsetimo, sa profila pod imenom "fotomarksizam" na Instagramu je objavljena fotografija Milana Đurića uz poruku: "Džabe je ovaj gradonačelnik kad nema pojma. Da zna nešto - rekao bi nekad nešto pametno. Šta više, kada bi istina dobio metak, lako bi ga zamenili nekim drugim-toliko ne vredi ništa".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike