Premijerka sa kongresmenom SAD: Brnabić i Tarner o bilateralnim odnosima, evrointegracijama, dijalogu Beograda i Prištine

30.08.2023

16:11

0

Predsednica vlada se dotakla i Briselskog sporazuma.

Premijerka sa kongresmenom SAD: Brnabić i Tarner o bilateralnim odnosima, evrointegracijama, dijalogu Beograda i Prištine
Copyright TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas s kongresmenom Sjedinjenih Američkih Država Majklom Tarnerom, sa kojim je razgovarala o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije, kao i o dijalogu Beograda i Prištine, saopšteno je Vlade Srbije.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ
 

Premijerka je pozdravila dinamičan politički dijalog sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i dodala da je naša zemlja posvećena daljem unapređenju odnosa, posebno u oblasti telekomunikacija, IT  usluga i infrastrukturnim projektima, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Brnabić je naglasila da je Srbija čvrsto opredeljena za očuvanje mira i stabilnosti i da se zato ulažu veliki napori za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. 

Ona je naglasila da je prošlo deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, a da Zajednica srpskih opština još uvek nije formirana. 

Premijerka je istakla da Srbija čvrsto stoji na evropskom putu i dodala da je cilj Srbije otvaranje Klastera 3. Kongresmen Tarner je naglasio da veoma ceni napore Srbije u održavanju mira i stabilnosti u regionu.

Tarner je istakao da saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja daje snažan podsticaj odnosima dveju država, a posebno pozitivno se osvrnuo na vidljiv ekonomski napredak Srbije tokom poslednjih godina. Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil, zaključuje se u saopštenju.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike