Predsednik Vučić i Lajčak razgovarali više od dva sata: Veoma sam zabrinut zbog razvoja događaja na KiM i Kurtijevog plana

30.08.2023

14:08

0

Predsednik Vučić obavio i drugi važan razgovor

Predsednik Vučić i Lajčak razgovarali više od dva sata: Veoma sam zabrinut zbog razvoja događaja na KiM i Kurtijevog plana
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata, a predsednik Srbije se odmah nakon razgovra oglasio na društvenoj mreži instagram.

 

 

- Razgovarao sam više od dva sata sa Miroslavom Lajčakom. Veoma sam zabrinut zbog razvoja događaja na KiM i Kurtijevog plana da silom okupira sever pokrajine i protera Srbe sa vekovnih ognjišta. Preneo sam to specijalnom predstavniku Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku - napisao je predsednik.

Ranije danas, Vučić je razgovarao sa američkim kongresmenom Majklom Tarnerom. 

Nakon sastanka predsednik Srbije istakao je da je razgovor bio dobar i da je bilo priče o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i svim drugim aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima.

Takođe, Vučić je objasnio da je sa Takerom pričao i o posvećenosti dodatnom razvijanju sveukupne saradnje Srbije i SAD.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike