Petković: Ne postoje ti spinovi kojima Kurti može da zamaskira činjenicu da i međunarodna zajednica u njemu vidi izvor nestabilnosti!

23.08.2023

16:30

0

Njegove parapolicijske i specijalne jedinice i dalje okupiraju sever KiM

Petković: Ne postoje ti spinovi kojima Kurti može da zamaskira činjenicu da i međunarodna zajednica u njemu vidi izvor nestabilnosti!
Petar Petković - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da svi incidenti, provokacije i eskalacija situcije na severu Kosova i Metohije dolaze jedino i isključivo od Aljbina Kurtija, kao jedinog generatora krize u pokrajini, ali i na prostoru Zapadnog Balkana, što je nedavno demonstrirao i u Severnoj Makedoniji.

On je tako reagovao na Kurtijevu izjavu da je situacija na severu sada mirna jer "Beograd ne organizuje nasilne proteste" i dodao da opasnost po novu krizu ne severu Kosova i Metohije vreba upravo iz Prištine koja generišući tenzije na severu KiM pokušava da prikrije rezultate svoje katastrofalne politike.

Kako je ocenio ne postoje ti spinovi kojima Kurti može da zamaskira činjenicu da i međunarodna zajednica u njemu vidi izvor nestabilnosti na severu pokrajine, zbog čega su na snazi i dalje kaznene mere protiv Prištine.

Prema njegovim rečima krhki mir koji postoji na prostoru Kosova i Metohije odoleva i čuva se zahvaljujući odmerenosti srpskog naroda koji mesecima "ne naseda na svakodnevne provokacije režima u Prištini" i koji ulaže nadljudske napore da odoli svim pritiscima i potezima Kurtija i "njegovih poluga moći kojima cilja Srbe".

- Njegove parapolicijske i specijalne jedinice i dalje okupiraju sever KiM, kao i srpske zgrade u kojima sede njegovi nelegalni i nelegitimni gradonačelnici koji povlače poteze kojima direktno ugrožavaju život Srba na ovim prostorima, hapse Srbe zbog izgovorene reči i neslaganja sa okupatorskim metodama, pokušavajući istovremeno da Srbima uzme koru hleba, radnike izbaci na ulicu, socijalne slučajeve ostavi bez pomoći - rekao je Petković.

On je istakao da tako izgleda "Kurtijeva deeskalacija", dok u realnosti druguje i grli se s kriminalcima i narko dilerima.

- Zato bi pre svake izgovorene reči bolje bilo da se podvrgne odgovarajućim testovima, jer izjave i labilnost koju pokazuje iz dana u dan mogu se samo time opravdati - rekao je Petković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike