Kurti ne prestaje da provocira: "Do nove eskalacije na severu KiM ne može da dođe ako Beograd tamo ne organizuje nasilne proteste"

23.08.2023

13:30

0

On je istakao da je na skupu u Atini govorio o situaciji na severu

Kurti ne prestaje da provocira: "Do nove eskalacije na severu KiM ne može da dođe ako Beograd tamo ne organizuje nasilne proteste"
Aljbin Kurti - Copyright Tanjug/Dopisništvo KIM

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da do nove eskalacije događaja na severu pokrajine ne može da dođe ako Beograd "tamo ne organizuje nasilne proteste".

On je na sednici tzv. prištinske vlade rekao da je prošlo dva meseca od kada je tamo zabeležen poslednji ozbiljan incident, a još više vremena od nasilnih protesta, prenosi Koha.

- Deeskalacija u četiri opštine na severu se praktično dogodila, Kosovo poštuje Bratislavski sporazum - rekao je Kurti.

Dodao je i da je na skupu u Atini govorio i o situaciji na severu.

- U bilateralnim susretima i na zajedničkoj večeri, takođe sam naglasio da je deeskalacija u četiri opštine na severu rezultat s jedne strane hapšenja nasilnih elemenata koji su napali našu policiju, vojnike Kfora i novinare, a sa druge strane odlaska jednog dela nasilnih ekstremista u Srbiju. Kosovo sprovodi dogovor postignut u Bratislavi 10. jula ove godine - dodao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike