Još dva Srbina napustila tzv. kosovsku policiju: Podneli ostavke zbog Kurtijeve izjave

18.08.2023

20:52

0

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odgovorio je da Beograd ne pritiska Srbe da donose odluke o tome gde će raditi

Još dva Srbina napustila tzv. kosovsku policiju: Podneli ostavke zbog Kurtijeve izjave
Ilustracija - Copyright AP Photo/Bojan Slavković

Još dva pripadnika kosovske policije srpske nacionalnosti napustilo je službu, a povlačenje opravdali su izjavom premijera Aljbina Kurtija, koji je rekao da je Kosovska policija naslednica Oslobodilačke vojske Kosova, piše Indeks onlajn.

Kosovsku policiju je juče napustilo sedam novozaposlenih pripadnika iz redova srpske zajednice - četvorica Srba u Leposaviću, dvojica u Zvečanu i jedan u Mitrovici.

Prema rečima predsednice Vjose Osmani, to je direktan rezultat stalnih pretnji i zastrašivanja koja dolaze iz Srbije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odgovorio je da Beograd ne pritiska Srbe da donose odluke o tome gde će raditi, niti kako će živeti, ali da je izvesno da Srbi na severu Кosovsku policiju doživljavaju kao okupatorsku silu u kojoj ne žele da rade protiv svog naroda.

- Srbima na Кosovu i Metohiji još odzvanjaju reči Aljbina Кurtija da je kosovska policija nastavak i naslednik terorističke tzv. OVК i zato nikoga ne treba da čudi da Srbi ne žele da rade u Кurtijevim institucijama. Dobro je poznato da je Кurti želeo i da se na brojnim adresama hvalio kako će da ’popuni bezbednosni vakuum na severu’, angažujući sebi podobne Srbe i agitatore, ali su mu Srbi još jednom odgovorili da neće ni njega, ni njegovu tzv. Кosovsku policiju - naveo je Petković.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Indeks onlajn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike