Kurtijev poslanik uhapšen zbog šverca droge! Udarna vest u Albaniji - zaplenjeno 11.000 tableta ekstazija, kanabis...

15.08.2023

13:08

0

Mujeci je uhapšen u grupi sa još četiri osobe

Kurtijev poslanik uhapšen zbog šverca droge! Udarna vest u Albaniji - zaplenjeno 11.000 tableta ekstazija, kanabis...
Aljbin Kurti - Copyright Tanjug/Dopisništvo KIM

Poslanik Samoopredeljenja u Prištini Besnik Mujec, uhapšen je u Albaniji nakon što je uhvaćen u transportu i prodaji narkotika sa Kosova u Albaniju.

Ovo je danas javio "Albanian Post" kao udarnu vest, pozivajući se i na saopštenje albanske policije. Albanska policija je takođe objavila puna imena i prezimena uhapšenih, među kojima i Mujecijevo.

 

 

Mujeci je uhapšen u grupi sa još četiri osobe. Oduzeto im je 11.300 tableta ekstazija težine skoro šest kilograma i vrednosti oko 400.000 evra, a oduzeto je i nešto kanabisa.

Prema saznanjima medija u Albaniji, kao i na osnovu onoga što je sama policija saopštila, oni su držani pod prismotrom nekoliko meseci, a sumnja se da su drogu prodavali i ranije.

Grupu su, osim Mujecija, činile još jedna osoba sa Kosova, a ostali su iz Albanije, među kojima je i jedna žena. U pitanju su M. R. (30) iz Prištine, te K. P. (24), A. M. (28) i D. A. (26), svi iz Tirane.

Pošiljke transportovali autobusom

Profimedia
 

 

Kako je pokazala dosadašnja istraga, oni su, koristeći tok turističke sezone, pošiljke transportovali autobuskim linijama Priština - Tirana.

Pošiljke su, po dolasku u Albaniju, iznajmljenim automobilima prevožene u Tiranu i druge gradove, uglavnom primorske, a primopredaja je vršena na javnim mestima sa većim protokom ljudi.

- Da bi postigli dogovore sa distributerima sintetičkih droga, trgovci su zahtevali plaćanje unapred ili ostavljanje vozila kao garanciju - saopštila je albanska policija.

Inače, Mujeci je, kao poslanik u skupštini Prištine, poznat i po žestokoj debati koju je vodio sa bivšim gradonačelnikom Prištine Špendom Ahmetijem, sa tendencijom ka fizičkom sukobu.

Ubrzo nakon objavljivanja vesti, reagovao je Berat Rukiki iz LDK.

On je objavio fotografiju Mujecija sa ministrom unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjaljom Svečljom.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike