Prvi čovek EULEKS-a posetio vladiku Teodosija u Gračanici: "Čuo sam zabrinutost u vezi sa opštom bezbednosnom situacijom na KiM"

09.08.2023

23:23

0

Barbano je tokom razgovora sa vladikom rekao da će EULEKS nastaviti da podržava vladavinu zakona i da pažljivo nadgleda pravosudni sistem

Prvi čovek EULEKS-a posetio vladiku Teodosija u Gračanici: "Čuo sam zabrinutost u vezi sa opštom bezbednosnom situacijom na KiM"
Copyright EULEX/Giovanni Pietro Barbano/Facebook

Prvi čovek EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano danas je u manastiru Gračanica posetio vladiku raško-prizrenskog Teodosija.

Barbano je tokom razgovora sa vladikom rekao da će EULEKS nastaviti da podržava vladavinu zakona i da pažljivo nadgleda pravosudni sistem, s ciljem da se poštuju prava svih koje žive na KiM i obezbedi jednak tretman za sve zajednice na Kosovu i Metohiji.

Barbano je naveo da mu je episkop Teodosije izneo svoju zabrinutost u vezi sa opštom bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji.

"Tokom otvorene diskusije, čuo sam zabrinutost vladike u vezi sa opštom bezbednosnom situacijom na KiM i poštovanjem ljudskih prava nevećinskih zajednica. Uverio sam ga da će EULEKS nastaviti da podržava vladavinu zakona i da pažljivo i snažno nadgleda pravosudni sistem u smislu poštovanja proceduralnih, zakonskih i ljudskih prava, uključujući jednak tretman za sve zajednice", objavio je šef EULEKS-a.

Barbano je naveo je da je sa vladikom Teodosijem razgovarao i o značaju daljeg negovanja konstruktivnog odnosa između zajednica koje žive na KiM.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike