Predsednik Vučić sutra sa učesnicima kampa "Srbija te zove 2023"

09.08.2023

17:20

0

Susret je predviđen za 10 časova u Palati Srbija.

Predsednik Vučić sutra sa učesnicima kampa "Srbija te zove 2023"
Copyright TANJUG/ TARA RADOVANOVIć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće sutra mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, učesnike kampa "Srbija te zove 2023".


Susret je predviđen za 10 časova u Palati Srbija.

Sportski kamp "Srbija te zove" održava se od 1. do 11. avgusta u Domu učenika srednjih škola "Patrijarh Pavle".

Ovaj kamp četvrtu godinu zaredom okuplja decu iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, regiona i dijaspore koja, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, uče i o istoriji Srbije i posećuju znamenitosti našeg glavnog grada. 

U kampu "Srbija te zove" učestvuju deca uzrasta od 12-15 godina iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije, Italije, Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Amerike, Australije i Mađarske.

Za decu su organizovani treninzi košarke, rukometa, fudbala, odbojke i tenisa, a treninge drže poznati treneri i proslavljeni sportisti: Željko Tanasković, Nenad Peruničića Milan Gurović, Bogdan Obradović i Milorad Kosanović.

Polaznici kampa svakodnevno imaju i časove srpskog jezika i istorije, kao i organizovane posete različitim institucijama i glavnim turističkim atrakcijama Beograda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike