Hrvatski RTL otkrio zašto im smeta srpski predsednik: Tadić im se izvinjavao, a Vučić nikad neće! (FOTO/VIDEO)

09.08.2023

10:11

0

Mediji iz Hrvatske ovim prilogom su poslali poruku koja je svima nama već dugo jasna

Hrvatski RTL otkrio zašto im smeta srpski predsednik: Tadić im se izvinjavao, a Vučić nikad neće! (FOTO/VIDEO)
Aleksandar Vučić - Copyright TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Ko su miljenici medija iIZ Hrvatske, a ko im je glavna meta, najbolje pokazuje nedavni prilog hrvatskog RTL-a, u kom se na brutalan način napadaju obeležavanje stradanja srpskog naroda, i u  kojem se u nekoliko sekundi otkriva prava namera i uzroci velike mržnje prema Aleksandru Vučiću, predsedniku naše zemlje.

- Prikaz Srba kao usključivih žrtava dao je i film Oluja, emitovan na RTS-u a nakon ceremonije u Prijedoru. O kakvom se filmu radi, komentar je dao Janko Baljak - beogradski režiser - kažu u prilogu. 

Printscreen/YouTube
 

 

Baljak, inače opozicioni aktivista iz "Pokreta slobodnih građana", bez blama  je  rekao da je film "Oluja" miks jeftine propagande, neukusa i amaterizma.  

 

 

Hrvatski RTL u pomenutom prilogu u kom napada obeležavanje stradanja srpskog naroda istakao je sledeće:

- Gotovo 12 godina je prošlo otkako se tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić poklonio hrvatskim žrtvama, a od Vučića još nismo čuli ni izvinjenje za vlastite huškačke izjave u Glini!

Mediji iz Hrvatske ovim prilogom su poslali poruku koja je svima nama već dugo jasna. A to je da im nedostaje Boris Tadić i njegove "isprike" hrvatskome narodu, to jest retorika u kojoj su Srbi krivci a ne žrtve! 

Vučić je jedini srpski državnik koji ima smelosti da zločine nazove pravim imenom! On je prekinuo tradiciju Tadićevog antisrpskog režima!

Komentarišući prilog RTL-a, Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je ogavno i da pričao o bljuvotinama hrvatskih medija koje na dnevnom nivou emituju u vezi sa stradanjem srpskog naroda u 20. veku, a posebno one sadržaje koji se odnose na brutalne, bestijalne napade na predsednika Vučića.

Printscreen/Youtube, Центар за друштвену стабилност
 

 

- Hrvatska država izgrađena je na genocidu nad srpskim narodom i na mitu o zločinačkoj operaciji "Oluja" iz 1995. godine. Međutim, oni dobro znaju da je Vučić jedini srpski državnik koji ima smelosti i časti da zločin hrvatske države iz 1995, kao i onaj iz 1994. godine nazove pravim imenom i da ga rasvetli do pojedinosti - kaže Karanović i dodaje:

- Predsedniku Srbije ne pada na pamet da se izvinjava hrvatskom političkom vrhu ili njihovoj neoustaškoj državi što Zagreb i Tuđman nisu još više Srba pobili ili proterali. To je jedan od razloga zašto je Vučić meta hrvatskih medija - kaže Karanović za Informer.

Kako napominje, srpski predsednik je prekinuo tradiciju dosmanlijskog, antisrpskog režima iz vremena Borisa Tadića, kad su se izvinjavali dželatima zato što su pobili unesrećeni srpski živalj na prostoru Republike Srpske Krajine i Hrvatske od 1991. do 1995. godine.

Tekst

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike