Brnabićeva oštro reagovala na pismo britanske parlamentarke: To je živi dokaz da Kurti uživa punu podršku za podrivanje mira na Balkanu!

08.08.2023

10:52

0

Premijerka Srbije Ana Brnabić na Tviteru je oštro odgovorila britanskoj parlamentarki Ališi Kerns koja je tražila da zapadne zemlje zaštite Kosovo od Srbije.

Brnabićeva oštro reagovala na pismo britanske parlamentarke: To je živi dokaz da Kurti uživa punu podršku za podrivanje mira na Balkanu!
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

- Ovo pismo i tvitovi Kerns, Rota i Menendeza su više nego dobrodošli, jer pružaju živi dokaz da Kurti zaista uživa punu podršku i ohrabrenje za podrivanje mira i stabilnosti na Balkanu, izbegavajući primenu postignutih sporazuma - oba, Briselskog sporazuma, odbijanje osnivanja Zajednice srpskih opština već više od 10 godina i Ohridskog sporazuma kojim je predviđena primena Briselskog sporazuma, kao i za podrivanje osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji - navodi premijerka.

Ona je dodala i činjenice koje svako treba da zna o demokratiji i vladavini prabva na tzv. Kosovu:

1. Od početka ove godine pripadnici kosovskog* bezbednosnog aparata pucali su na 6 Srba i niko nije odgovarao

2. Pripadnik kosovske* policije, koji je na Badnje veče pucao na dečaka (11 godina) i mladića (21 godina) pušten je iz pritvora i sada je na slobodi

3. Od početka Kurtijeve administracije 2021. godine, do danas, nezakonito su uhapšena 32 pripadnika srpske nacionalnosti, od kojih su neki, bez podizanja optužnice, bili u zatvoru preko 20 meseci, uz pretrpljenju torturu, maltretiranje i svakodnevne uvrede na nacionalnoj osnovi.

 

 

- Najupečatljiviji primer (ne)pristrasnosti i (ne)objektivnosti onih koji su inicirali ovo pismo, jeste to što je Ališa Kerns uspela da postane jedna od retkih osoba čije je izjave KFOR morao da demantuje. Kada je Kerns izjavila da Srpska pravoslavna crkva švercuje oružje na Kosovo*, KFOR je, kao vojna misija NATO-a, izjavio:

„Nema dokaza o navodnom švercu koji se vrši... u pravoslavnim crkvama kolima hitne pomoći“. Uprkos ovoj jasnoj izjavi KFOR-a, Kerns nastavlja da ponavlja ove laži, čak i u ovom pismu. I to sumira sve što treba znati o samom pismu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obratiće se danas javnosti.

Obraćanje je zakazano za 18 časova u Palati Srbija, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike,

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike