Nove pretnje Srbima na KiM: Grafiti mržnje ispisani na ambulanti u selu Suvi Do

06.08.2023

10:54

0

Autor: I.K.

Srbe iz ovog sela je uznemirio ovaj anticivilizacijski atak na zdravstvenu ustanovu

Nove pretnje Srbima na KiM: Grafiti mržnje ispisani na ambulanti u selu Suvi Do
Copyright Kancelarija za KiM

Na ambulanti u etnički mešovitom selu Suvi Do nadomak Kosovske Mitrovice, u subotu je ispisan grafit ozloglašene terorističke organizacije UČK, a ove preteće poruke primetili su zaposleni.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, ova ambulanta je česta meta napada albanskih vandala i prethodnih godina gađana je kamenicama, razbijeni su prozori i ispisisivani su antisrpski grafiti.

Srbe iz ovog sela je uznemirio ovaj anticivilizacijski atak na zdravstvenu ustanovu, koji dodatno uliva strah srpskom narodu na već uzavrelu situaciju na severu Kosova i Metohije.

Ovakvi incidenti i provokacije svakako ne doprinose deeskaciji situacije na severu KiM i to bi jasno trebalo da uvide i predstavnici međunarodne zajednice i da konačno shvate realnost na terenu, dodaje se u saopštenju. 

"Svima je jasno ko izaziva provokacije i inicira sukobe i ko je jedini krivac za incidente i napade na Srbe na KiM, a svaki incident dešava se naočigled Kurtijeve Kosovske policije koja je na severu da proganja Srbe i žmuri na etničke napade", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike