I ona ga je napustila - britanska savetnica više ne sarađuje sa Kurtijem: "Nisam mogla da zadržim integritet"

03.08.2023

07:15

0

Ona je i u pismu koje je poslala Kurtiju napisala da će "nastaviti savesno, kao i do sada, da se zalaže za prava svih građana na KiM"

I ona ga je napustila - britanska savetnica više ne sarađuje sa Kurtijem: "Nisam mogla da zadržim integritet"
Aljbin Kurti - Copyright Tanjug/Dopisništvo KIM

Britanska savetnica za zajednice premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija Elizabet Goving podnela je ostavku na tu funkciju, navodeći da je odluku donela jer je nezadovoljna načinom na koji se sredstva raspodeljuju manjinama, prenosi "Ekonomija onlajn".

Ona je istakla da u trenutnim okolnostima na poziciji koju ima u Kancelariji ne može da sačuva svoj integritet.

- Ponosna sam što nastavljam da budem savetnik premijera za pitanja zajednica, koordinirajući vitalni rad za kosovske zajednice, očuvanje ustava "Kosova" kao moderne, funkcionalne demokratije i obezbeđivanje da javni novac ide tamo gde treba. Žao mi je što u trenutnim okolnostima nisam osećala da mogu da zadržim svoj integritet i nastavim da radim sa Kancelarijom za pitanja zajednica - rekla je Goving za "Radio KiM".

Ona je i u pismu koje je poslala Kurtiju napisala da će "nastaviti savesno, kao i do sada, da se zalaže za prava svih građana na KiM".

- Ovo je posao veoma blizak mom srcu koji sam radila sa ljubavlju i energijom i kao član civilnog društva na "Kosovu" od 2010. i kao član kabineta premijera od 2021. Neću se zaustaviti na ovom poslu jer postoji toliko toga što treba da se uradi za ostvarivanje prava svih građana "Republike Kosovo" i verujem da vlada ima volju i sposobnost da ostvari neophodne promene i da je privilegija da i ja budem deo ovog posla - poručila je Goving.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT Balkan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike