Hrvati uveli carinu na ćirilicu! Ludilu nema kraja, zabranili dečije bukvare

29.07.2023

13:55

0

Hrvatska iz dana u dan pokazuje sve veću mržnju prema Srbima, a sada su otišli korak dalje

Hrvati uveli carinu na ćirilicu! Ludilu nema kraja, zabranili dečije bukvare
Copyright Profimedia

Da Hrvati iz sveg srca mrze sve što je srpsko govori i činjenica da nisu dozvolili da se u "lijepu njihovu" unesu srpski bukvari koji su poklon naše države mališanima za početak školske godine.

Hrvatska iz dana u dan pokazuje sve veću mržnju prema Srbima, pa osim što našim muzičarima otkazuju koncerta i decu uče da je Stepinac borac protiv nacizma, sada su otišli korak dalje i zabranili unos srpskih bukvara.

O tome da se u Hrvatsku može uneti sve samo ne i ćirilica govorio je ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević gostujući u Jutarnjem programu na RTS.

- Na granici nam nije omogućeno da unesemo 300 bukvara i to pod pretnjom da ćemo platiti kaznu od 1000 evra. Mi poštujemo zakone drugih država, ali meni to liči kao carina na ćirilicu. Sve može, ali ne može ćirilica, ne možete dostaviti bukvare u Hrvatsku. Mnogo knjiga mesecima unazad čekaju da bi bile dostavljene našim sunarodnicima tamo. I to je za mene neverovatno, još jedna vrsta pritiska. Mi ćemo dostaviti bukvare, makar platili kaznu za svaki taj bukvar, ali mališani će do početka školska godine dobiti svih tristotine bukvara - kazao je ministar Milićević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike