Novi udar iz Zagreba: Predsednik Vučić ponovo na meti!

19.07.2023

11:03

0

Sinhronizovano sa srpskim tajkunskim medijima, Jutarnji prenosi tekstova tajkunskog tabloida Danasa

Novi udar iz Zagreba: Predsednik Vučić ponovo na meti!
Copyright Tanjug/Tara Radovanović/Printscreen

Zagrebački Jutarnji list preuzeo je narativ od tajkunkih medija u Srbiji i proglasio politički kraj predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Baš kao i prozapadni tajkunski mediji u Srbiji, koji od 2016. godine proglašavaju kraj vladavine Srpske napredne stranke, o čemu je nedavno na Tviteru pisala premijerka Ana Brnabić, tako se i medijima u Zagrebu priviđa kraj srpskog predsednika.

 

 


U autorskom tekstu koji je objavio Jutarnji list, a koji potpisuje Vlado Vurušić, analizira se osnivanje Narodnog pokreta koji je najavio predsednik Srbije, uz bezumne konstatacije da srpskog predsednika hvata "napad panike", jer osnivanje pokreta navodno ne ide po planu.

 

 

- Srpski predsednik Aleksandar Vučić napustio je nedavno čelno mesto šefa vladajuće Srpske napredne stranke kako bi osnovao nekakav nacionalni svesrpski nadstranački Narodni pokret s kojim bi zapravo na sledećim, najvjerojatnije prevremenim, izborima želio ostvariti apsolutnu većinu u Skupštini i sebi omogućiti još godine i godine vlasti. No, kako se čini, trenutačna politička kriza, nastala nakon stravičnih masovnih ubistava koja su podstakla antirežimske proteste, te problemi oko Kosova doveli su celi taj projekt u probleme, ako ne i u slepu ulicu, što Vučiću izaziva blagi napadaj panike - likuje se u tekstu.

Printscreen
 

 

Sinhronizovano sa srpskim tajkunskim medijima, Jutarnji prenosi tekstova tajkunskog tabloida Danasa kao i izjave opozicionarki Biljana Đorđević iz "Ne davimo Beograd" i Biljana Stojković iz stranke Zajedno, koje iznose sumanute tvrdnje da je Srbija "zemlja koja najviše promoviše nasilje i mržnju u javnom prostoru".

I iz ovog primera jasno je da zagrebački mediji, baš kao i tajkunski mediji u Srbiji priželjkuju krah srpskog rukovodstva, što ne može biti ništa drugo nego dokaz da srpsko državno rukovodstvo radi u interesu Srbije i njenih građana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike