Nije lako ispratiti velikog prijatelja naše zemlje: Predsednik Vučić u oproštajnu posetu primio ambasadora UAE

24.07.2023

12:12

0

Autor: I.K.

Predsednik je poželeo ambasadoru Al Daheriju mnogo uspeha u daljem radu

Nije lako ispratiti velikog prijatelja naše zemlje: Predsednik Vučić u oproštajnu posetu primio ambasadora UAE
Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubaraka Al Daherija.

On je istakao da se u Srbiji najviše cene iskrena prijateljstva, zasnovana na zajedničkim vrednostima i međusobnom poverenju i poštovanju, koje se gradi godinama i čeliči kroz brojne izazove u teškim vremenima.

-Upravo zato nije lako ispratiti velikog prijatelja naše zemlje, ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubaraka Al Daherija, koji je velikim diplomatskim iskustvom i ličnom posvećenošću dao nemerljiv doprinos snažnom usponu sveobuhvatnih odnosa između Srbije i UAE. Posebno sam ponosan na to što je strateško partnerstvo između Srbije i UAE krunisano i ličnim prijateljstvom sa šeikom Mohamedom bin Zajedom, koji je nesebično pomagao našoj zemlji kada nam je to bilo potrebno i koji se iskreno radovao svakom uspehu naših zajedničkih projekata, koji su postali najvidljiviji simboli prijateljstva i saradnje između Srbije i UAE, naveo je Vučić posle sastanka.

On je istakao da je poželeo ambasadoru Al Daheriju mnogo uspeha u daljem radu, zamolivši ga da prenese srdačne pozdrave šeiku Mohamedu bin Zajedu, kao i poziv da ponovo poseti Srbiju, čime bi nam učinio veliku čast.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike