Strašna neka diktatura! Država plaća film koji pljuje Vučića, a reditelj oduševljen "pohvalama" iz Hrvatske (FOTO)

20.07.2023

14:20

1

Filipović je redovan gost tajkunskih medija te svoje prisustvo u istim koristi kako bi pozivao na političke proteste koje organizuje opozicija

Strašna neka diktatura! Država plaća film koji pljuje Vučića, a reditelj oduševljen "pohvalama" iz Hrvatske (FOTO)
Copyright Printscreen

Reditelj Stevan FIlipović, jedan od glasnogovornika takozvanih protesta protiv nasilja ponovo je  brutalno napao Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

Filipović, čiji film "Pored tebe" finansira Filmski centar Srbije, ustanova osnovana od strane Republike Srbije, oglasio se na društvenim mrežama i podelio članak zagrebačkoj Jutarnjeg lista u kojem se na najbrutalniji način napadaju Srbi i Srbija.

- Zaboravite na tabloidni (i tendenciozni) naslov, ovo je najbolja analiza filma do sad: Jutarnji list - Triler ‘Pored tebe‘ silovit je napad na Srbiju u kojoj su reality zvezde uzori, a povlađivanje Vučiću poslanje - napisao je Filipović na Tviteru.

U samoj analizi Jutarnjeg lista, inače, veliča se Filipovićevo ostvarenje i ponavljaju se opšta mesta o tabloidima u Srbiji, predsedniku Srbije i srpskim političarima, pa se između ostalog navodi i sledeće:

- Filipović je kroz priču o isprepletenosti privatnog i poslovnog u životu novinarke lokalnog tabloida Ksenije Marković (Mina Nikolić) progovorio o najbolnijim neuralgičnim tačkama srpskog društva - medijima kojima je jedina preokupacija veličanje lika i dela srpskog predsednika, političarima koji su na pozicije došli na pokvaren i podmukao način te treš reality emisijama, modernom verzijom krvavih gladijatorskih igara za zabavljanje masa kako ne bi slučajno razmišljale o pandemiji, migrantima i drugim "nebitnim sitnicama" - piše u analizi koju hvali Filipović.

Twitter/Printscreen
 

 

Ovim su po ko zna koji put demantovane brutalne laži koje forsira opozicija i njihovi sledbenici iz sveta umetnosti da u Srbiji vlada nekakva diktatura, a da je za to najodgovorniji Aleksandar Vučić.

Biće da je upravo suprotno. 

Država izdvaja novac i za filmska ostvarenja koja otvoreno kritikuju najviše državno rukovodstvo. 

Podsetimo, Stevan Filipović nedavno je, pozvao putem društvenih mreža građane na današnje političke proteste i to krajnje bizarnom porukom. Naime, on je objavio svoju fotografiju na kojoj je potpuno nag.

Intimne delove prekrio je natpisom "Oni koji su protiv politike zalažu se za politiku koja im je nametnuta".

Inače on je redovan gost tajkunskih medija te svoje prisustvo u istim koristi kako bi pozivao na političke proteste koje organizuje opozicija.


Bonus video

n1

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike