Selaković poručio opoziciji: Bacali ste ljude kao vreće u Hag i temu Kosmeta prebacili u Brisel, mnogo ste zaboravili

11.07.2023

15:46

0

Selaković je u polemici sa poslanikom Narodne stranke Stefanom Jovanovićem rekao da je uveren da će države nastaviti da povlače priznanje tzv. Kosova dok god Vučić bude vodio državu

Selaković poručio opoziciji: Bacali ste ljude kao vreće u Hag i temu Kosmeta prebacili u Brisel, mnogo ste zaboravili
nikola selaković (2) - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Više od 80 država je u vreme mandata bivše vlasti (DS) priznalo tzv. nezavisnost Kosova, a od kada je predsednik Aleksandar Vučić došao na čelo Vlade, njih 28 je povuklo odluku o priznanju, rekao je danas u Skupštini Srbije ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Selaković je u polemici sa poslanikom Narodne stranke Stefanom Jovanovićem rekao da je uveren da će države nastaviti da povlače priznanje tzv. Kosova dok god Vučić bude vodio državu.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

- Dobili smo i prvo izvinjenje od države koja je učestvovala u agresiji na našu zemlju - rekao je Selaković.

Jovanović je prethodno rekao da Haški tribunal nije ukinut zahvaljujući ministru za rad Nikoli Selakoviću, koji je u junu 2013. godine kao ministar pravde propustio to da traži na sednici Saveta bezbednosti UN.

- Čuj, zavisilo od mene ili od Srbije da li će Haški tribunal da prestane sa radom ili ne?! Lepo vam to zvuči, ali kao i sve što radite neverovatno je površno. To je vaš problem, što ste u svemu površni, što nećete da uđete u suštinu i srž problema, što ste bili spremni da kao vreće bacate ljude u Haški tribunal, a nama pričate priču da smo mi navodno prolongirali njegov rad - odgovorio je Selaković.

On je dodao da njegov odlazak u Haški tribunal da poseti građane Srbije govori o tome šta je smatrao i šta smatra i danas kada je u pitanju "rogobatna tvorevina sile nad pravom".

nsuzivo.rs/Pavle Pejić
 

- Ja nisam za sebe smatrao da sam predsednik sveta da bih mogao da se sa tako nečim nosim, ali na jednu stvar ću biti večito  ponosan, u ne dugom, ali burnom vremenu kada sam bio ministar spoljnih poslova u mom mandatu osam država je povuklo priznanje tzv. nezavisnosti Kosova - rekao je Selaković.

Kako je naveo, u mandatu "čoveka koji pokušava da se predstavlja kao branilac srpskih nacionalnih interesa 80 i više država je tu kvazi državu priznalo".

- Onaj koji nam je uklonio temu KiM iz SB UN i prebacio u Brisel hoće da nam drži neke lekcije u odbrani nacionalnih interesa. Mnogo ste se zaboravili - poručio je Slekaović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike