Selaković o pucanju na srpske mladiće: "Nije slučajno da se napad dogodio upravo na Šar planini..."

07.01.2023

13:45

0

Selaković podseća da su u Štrpcu pre više od godinu dana uhapšeni Bratislav Nikolić i još deset Srba

Selaković o pucanju na srpske mladiće: "Nije slučajno da se napad dogodio upravo na Šar planini..."
nikola selaković (2) - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković poručio je danas da nije slučajno to što se napad, kako je naveo, "Kurtijevih terorista" na srpsku decu dogodio upravo na Šar planini, u najjužnijoj srpskoj enklavi na Kosovu i Metohiji u opštini Štrpce.

U saopštenju koje prenosi resorno ministarstvo Selaković podseća da su u Štrpcu pre više od godinu dana uhapšeni Bratislav Nikolić i još deset Srba, koji ni do danas nisu procesuirani i "drže se u kazamatima samo zato što su Srbi".

Smatra da su "organizovani napad na Srbe od Štrpca, preko Velike Hoče kao jedinog srpskog sela u srcu Metohije, a potom hapšenja Srba na severu i pokušaj iživljavanja nad onima koji nisu i ne prihvataju lažnu i protivpravnu tzv. RKS još jednom su ogolili prave namere Kurtijevog terorističkog režima da se Srbi zauzdaju, a potom i proteraju".

- Srećom Srbi i Srbija ovoga puta imaju rukovodstvo na čelu sa predsednikom Vučićem, koje niti je naivno niti je nepromišljeno, već donosi mudre i ozbiljne odluke u korist naroda i države čuvajući budućnost sve naše dece, čuvajući mir i ne dajući na naš narod na Kosovu i Metohiji - istakao je Selaković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike