Srušene laži šiptarske lobistkinje! Timoti Les: Ona ima istoriju davanja netačnih komentara o Balkanu

05.07.2023

15:53

0

Les je naveo da se na njene izjave niko u Britaniji nije reaguje, jer je ovo kako navodi samo poslednji primer njenih netačnih komentara

Srušene laži šiptarske lobistkinje! Timoti Les: Ona ima istoriju davanja netačnih komentara o Balkanu
Alicija Kearns - Copyright Twitter_Slovenia in UK @SLOinUK

Saradnik Centra za geopolitiku Univerziteta Kembridž Timoti Les istakao je da nema potrebe za uznemiravanjem povodom izjave britanske poslanice Ališe Kerns da "SPC učestvuje u švercu oružja ambulantnim kolima", jer, kako navodi, poslanica ima istoriju davanja netačnih komentara o Balkanu usled ograničenog razumevanja regiona.

U odgovoru za Kosovo onlajn, Les je naveo da se na njene izjave niko u Britaniji nije reaguje, jer je ovo kako navodi samo poslednji primer njenih netačnih komentara.

- Ne vidim komentare Ališe Kerns kao nešto zbog čega bi se previše uznemiravali. KFOR je potvrdio da je njena tvrdnja neutemeljena i niko u Britaniji nije reagovao povodom njene izjave. Poslanica ima istoriju davanja netačnih komentara o Balkanu zbog naizgled ograničenog razumevanja regiona, a ovo je samo poslednji primer - poručio je Les.

Sputnjik Srbija printscreen
Timoti Les

 

Podsetimo, Kerns je u govoru na zasedanju parlamenta Velike Britanije, navela da se oružje iz Srbije švercuje kolima hitne pomoći i onda istovaruje u pravoslavne crkve.

"Zato je bezbednosna slika tako surova. Predugo nismo uspevali da prozovemo naoružane srpske milicije koje deluju na severu Kosova. U Vladi su svesni, sa vojnicima koji su se tek vratili sa služenja u Kforu, da se oružje švercuje preko granice u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći. Kada naše trupe pokušaju da dobiju dozvolu da odu po njih, dozvole traju predugo. Do trenutka kada se nabavi dozvola, gle iznenađenja, hitna pomoć se pojavi u crkvi i ponovo izvadi oružje”, rekla je tom prilikom ona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike