Opozicionari ugrožavaju živote građana: Planiraju blokadu nekoliko ključnih bolnica u Beogradu

28.06.2023

16:44

1

Kada protesti ugrožavaju živote i dobrobit ljudi, to više nije politika nego direktno gaženje prava građana

Opozicionari ugrožavaju živote građana: Planiraju blokadu nekoliko ključnih bolnica u Beogradu
Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Do kraja nedelje održavaju se politički protesti i blokade puteva, objavili su danas predstavnici opozicije. Kako su rekli, deveti po redu protest u Beogradu biće održan u subotu, a u petak će biti organizovane blokade auto-puta. U planu je odlazak pred zgradu TV Pink, ali i blokade dve međunarodne pruge.

Nebojša Zelenović je izjavio da će u petak biti organizovana blokada auto-puta E75,  dok je Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je da će protest "Srbija protiv nasilja" u subotu ići do TV Pink.

Printscreen
 

Blokiranje bolnica

Naravno, opozicija i tajkunski mediji nisu rekli da se zgrada TV Pink u neposrednoj blizini nekoliko veoma bitnih bolnica: KBC „Dr Dragiša Mišović“, Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje, Specijalna bolnica za bolesti zavisnosti, Institut za ortopediju Banjica, Klinika za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“, kao i Vojnomedicinska akademija.

Dakle, opozicija će blokadom saobraćaja na tom mestu svesno da rizikuje živote ljudi koji tada treba da dođu u neku od gorenavedenih medicinskih ustanova, samo da bi nastavili maltretiranje građana koje već nedeljama i sprovode svojim akcijama.

Ugrožavanje prava građana

Svaka politička partija ima pravo na izražavanje svojih stavova, ma kako oni besmisleni bili, i organizovanje mirnih protesta u skladu sa zakonom. Međutim, kada takvi protesti ugrožavaju živote i dobrobit ljudi, to više nije politika nego direktno gaženje prava građana.

Printscreen
 

Tim povodom oglasio se i prof. dr Milovan Bojić, direktor Instituta „Dedinje“, koji je poručio da je zabrinut za pacijente.

- Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ je mesto gde dolaze pacijenti iz svih krajeva Srbije, pa i iz cele bivše Jugoslavije. Ne mogu ni da zamislim, ukoliko bi prilaz Institutu bio blokiran, šta bi to značilo za ljudske živote, a pogotovu kada se uzmu u obzir urgentna stanja, pre svega one bolesti koje se na „Dedinju“ mogu najbolje lečiti. Nadam se da će kod političara iz opozicije preovladati zdrav razum, da nećemo otkazivati one intervencije koje nekome bukvalno mogu spasiti život - rekao je on.

S obzirom na to da opozicija već nedeljama, na najdegutantniji način, pokušava da prikupi političke poene iz dve stravične tragedije koje su se desile početkom maja, ne može se oteti utisku da sada priželjkuju neku novu nesreću kako bi i za to okrivili vlast. Drugog objašnjenja za blokiranje prolaza do bolnica nema i ne može da bude.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike