Dok Milan Srebrenica optužuje Srbe za navodni genocid, osvedočeni kriminalci se biju na protestu: Ovo je opoziciona "borba protiv nasilja"

25.06.2023

18:07

0

Opozicionari “borbu protiv nasilja” koriste samo kao instrument pomoću kojeg će nasilnim putem preuzeti vlast kako bi mogli da sprovode svoju antisrpsku ideologiju

Dok Milan Srebrenica optužuje Srbe za navodni genocid, osvedočeni kriminalci se biju na protestu: Ovo je opoziciona "borba protiv nasilja"
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović/24sedam/ATA Images

Politički protest opozicije održan je juče i u Novom Sadu. Kao i svaki put do sada, ni ovaj “protest protiv nasilja” nije mogao da prođe bez nasilja.

Printscreen
Mladen Cvijetić drži govor na političkom protestu opozicije

Ovog puta su se opozicionari potukli između sebe. Naime, nemajući koga da napadnu, pesnice su ukrstili Miran Pogačar i sekretar Gradskog odbora stranke Zajedno, Mladen Cvijetić. Paradoksalno, upravo je Cvijetić pre par nedelja držao govor na “protestu protiv nasilja”.

Od ranije poznati policiji

Po običaju za opozicione aktiviste, i ovaj dvojac je odranije poznat po svom antisrpskom delovanju, ali i brojnim krivičnim delima.

Printscreen
Tuča Pogačara i Cvijetića

Naime, Miran Pogačar je opozicionar koji je najpoznatiji po tome što je zajedno sa Brajanom Brkovićem uništavao srpske zastave u Novom Sadu, a više puta je pozivao i na linč političkih neistomišljenika.

Printscreen
Miran Pogačar

Njegov istomišljenik, ali i večerašnji rival u uličnoj tuči, Mladen Cvijetić može da se “pohvali” bogatim dosijeom. On je bio na poternici zbog krivičnog dela krađa, zbog čega je pre samo nekoliko dana bio i privođen u Novom Sadu.

Ali, to je samo jedan mali deo dosijea ovog opozicionara i sekretara Gradskog odbora stranke Zajedno. Naime, protiv Cvijetića je, tokom 2022. godine, podneto sedam krivičnih prijava zbog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari, nasilnog ponašanja i napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Foto: Screenshot YouTube
Mladen Cvijetić

Takođe, Cvijetić je u novembru 2021. godine razbijao prozore na prostorijama sedišta Srpske napredne stranke na Detelinari, što je tada snimao Brajan Brković, koji je najpoznatiji po uništavanju srpskih zastava u Novom Sadu.

Nasinlici “protiv nasilja”

Svako racionalan će se zapitati kakve veze sa borbom protiv nasilja imaju nasilnici poput Mirana Pogačara i Mladena Cvijetića. Odgovor je jednostavan: oni “borbu protiv nasilja” koriste samo kao instrument pomoću kojeg će nasilnim putem preuzeti vlast kako bi mogli da sprovode svoju antisrpsku ideologiju.

I nisu jedini u tome. Za razliku od lokalnih nasilnih opozicionih aktivista iz Novog Sada, opozicione proteste podržavaju i nešto poznatija imena poput glumca Dragana Bjelogrlića i Milana Marića, koji je poznatiji kao Milan Srebrenica.

Bjelogrlić je, baš kao i njegove kolege opozicionari Pogačar i Cvijetić, veliki “borac protiv nasilja” koji svoje probleme voli da rešava nasiljem. To se moglo videti i kada je na najbrutalniji način pretukao Gagu Antonijevića.

Opsednut “srpskom genocidnošću”

S druge strane, njegov zet Milan Srebrenica takođe je podržao opozicione proteste, mada njegovi motivi nisu sasvim jasni. Naime, poznato je da je glumac intimni prijatelj Bjelogrlićeve ćerke, pa je moguće da on sada samo koristi priliku kako bi se dokazao kao “dobar zet” koji je uvek tu da pomogne “tastu”. Ukoliko je to slučaj, moglo bi se reći da Marić koristi tragedije u kojima su deca nastradala zarad “mira u kući”, jer je poznato kako u glumačkoj branši prolaze oni koji se zamere Bjelogrliću.

S druge strane, Marić je već učestvovao u kampanjama kojima bi trebalo da se potvrdi teza o Srbima kao genocidnom narodu, tako da je angažman na političkim protestima možda i čin ideološkog zanosa, s obzirom da deo opozicije koji organizuje ove skupove već godinama otvoreno optužuje Srbe i Srbiju za genocid. 

Podsetimo, Marić je svojevremeno zajedno sa Mirjanom Karanović, Snežanom Bogdanović i Uliksom Fehmijuom snimio propagandni spot u kom čita iskaze muslimanskih svedoka i navodnih žrtava sa suđenja generalima Radislavu Krstiću i Ratku Mladiću.

Kada je posle snimanja propagandnog spota u kojem se Srbi optužuju za navodni genocid upitan zašto je to uradio, Marić je rekao da “ne deli žrtve”. Naravno, to ne znači da je ikada pomenuo 3.267 Srba koji su ubijeni u okolini Srebrenice i Bratunca, jer te žrtve ne interesuju ni glumca ni njegove istomišljenike iz opozicije.

To i ne čudi s obzirom da se u krugovima bliskim glumačkoj branši odavno priča da je Marić već duže vreme opsednut “srpskom genocidnošću” i “zločinima”, pa je zbog čestog agitovanja protiv Srba i dobio nadimak Milan Srebrenica.

Na proteste doveli snajperistu koga su za pucanje na Srbe obučavali mudžahedini

Kada se pogledaju profili ličnosti koje predvode proteste opozicije sasvim je jasno da se radi o nasilnicima kojima smeta sve što je srpsko i da su, zarad ostvarenja svojih nečasnih ciljeva, spremni da koriste sva sredstva, uključujući i nasilje.

Treba li onda da čudi što su na protest u srpsku prestonicu doveli osvedočenog zločinca i kriminalca, nekadašnjeg narkomana i snajperistu tzv. Armije BiH Feđu Štukana!?

Štukan je poznat po tome što se hvalio kako je učestvovao u ratu kao snajperista. On je početak rata dočekao punoletan pa se odmah prijavio u Zelene beretke. Tu mu navodno nisu dali oružje, pa je odlučio da se prebaci u policiju gde su radili ’’sve poznate akcije na ratištima oko grada: Poljine, Stup, Azići, Trebević i da su sve obišli u najgorim momentima’’.

- Tu sam bio devet meseci, posle toga sam otišao u 2. brdsku brigadu, jer sam tamo imao najviše prijatelja, oni su me poslali na obuku za specijalne jedinice kod mudžahedina: Abaza, Dževada i Huseina u Velesićima. To sam završio za dva meseca otprilike, i bio u Specijalnoj jedinici 2. brdske brigade Armije BiH - pričao je Štukan.

Printscreen/YouTube
Feđa Štukan

On je u jednoj od svojih priča, priznao da je “pucao da bi ubio četnike”.

- Početkom rata 1992. godine, pristupam specijalnim jedinicama Armije BiH. Pucao sam čoveku u glavu snajperom i promašio ga, jer je bio predaleko - naveo je Štukan jednom prilikom, ne navodeći koje njegove akcije su bile “uspešnije”.

Podsetimo, tokom rata u Bosni i Hercegovini, na području Sarajeva ubijeno je nekoliko hiljada Srba, od čega 120 dece. Mnogi od njih bili su žrtve snajperista koji su svakodnevno pucali. Koliko je srpskih žrtava, neposredno pre ubistva na nišanu držao upravo Štukan, zna samo on.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike