Premijerka Brnabić odgovorila Miroslavu Aleksiću: Niko nije obrukao Srbiju kao vaš šef Vuk Jeremić, od SAD do Hongkonga

27.06.2023

14:28

0

Autor: 24sedam

Miroslav Aleksić je tokom svog izlaganja rekao “da se sve u Srbiji raspada”, na šta je reagovala premijerka

Premijerka Brnabić odgovorila Miroslavu Aleksiću: Niko nije obrukao Srbiju kao vaš šef Vuk Jeremić, od SAD do Hongkonga
Copyright TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvuje nastavku vanrednog zasedanja Skupštine Srbije koje je zakazano na zahtev dela opozicije, a na kojem se raspravlja o smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Ona je istakla da je tokom trajanja vanrednog zasedanja provela više vremena u Skupštini od mnogih poslanika opozicije na čiji zahtev je ova sednica i zakazana.

- Deveti put sam u Skupštini za vreme trajanja vanredne sednice, to je moje poštpovanje prema građanima Srbije. Mislim da skupštinska rasprava prevazilazi demokratske norme. Za sat vremena početnog izglaganja ovlašćenog predstavnika predlagača Miroslava Aleksića čuli smo jednom o tragedijama koje su se desile, a onda smo slušali o: "Milenijum timu", Nebojši Čoviću, "Jovanjici", a potom smo čuli i dve nečuvene stvari - rekla je Brnabićeva.

Miroslav Aleksić je tokom svog izlaganja rekao “da se sve u Srbiji raspada”, na šta je reagovala premijerka.

- Srbija je prošle nedelje dobila organizaciju specijalizovane Expo izložbe 2027. godine. U toj trci bili smo bolji od SAD, Španije i Tajlanda, ceo svet nam je čestitao na tome. Ali za narodnog poslanika Aleksića sve u Srbiji se raspada. Dok mi sedimo ovde, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju firme "Hansgrohe" u Valjevu, sa 1.000 novih radnih mesta, i to je 75 miliona evra vredna investicija. Eto još jednog dokaza koliko se sve u Srbiji raspada. Valjevo dobija i brzu saobraćajnicu, biće povezano sa auto-putem i Koridorom 11. Sutra otvaramo projekat koji se decenijama obećava svima u Srbiji, a ponajviše u Beogradu, a to je obilaznica oko Beograda. Još jedan dokaz da ništa u Srbiji ne funkcioniše - rekla je Brnabićeva.

Ona je potom i odgovorila na još neke optužbe poslanika Aleksića.

- Čula sam da nije problem da mi brukamo nas, već brukamo Srbiju. To dolazi od čoveka čiji je šef jedini Srbin koji je dogurao do CIA, i to ne kao ekspert za borbu protiv korupcije već kao glavni osumnjičeni, i to u aferi stoleća u Sjedinjenim Američkim Državama. Reč je o Vuku Jeremiću - zaista istorijska ličnost političkog života Srbije, i ako on nije obrukao Srbiju, ja ne znam ko onda jeste. Neću se vraćati dalje u prošlost šta ste sve uradili na polju “dekosovizacije” Srbije, kako je govorio vaš predsednik Vuk Jeremić. Najveća bruka Srbije je 450.000 radnih mesta bez kojih smo ostali dok ste vi vodili Srbiju. Tako da vas molim da vi ne pričate o brukanju Srbije. Vi i vaš predsednik Vuk Jeremić ste je najviše obrukali, od Hongkonga do Amerike - kaže predsednica Vlade.

Premijerka je ponovila da Vlada Srbije nije nadležna za članove REM-a.

- Miroslav Aleksić je ponovo slagao da sam ja rekla da neće biti smene REM-a. Ja sam 15 puta rekla da Vlada Srbije ne postavlja članove REM-a i da zato ne može ni da ga smeni. On se vodi time da sto puta izgovorena laž postane istina ili jednostavno polazi od sebe, kada su se u njihovo vreme na opštinskim odborima stranke birale sudije, po političkoj podobnosti, pa su se, verujem, tako birali i članovi REM-a u vreme vaše vlasti - navela je Ana Brnabić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike