Srpska lista: Kurtijeva namera da obmane Srbe unapred osuđena na neuspeh

21.06.2023

19:31

0

Srpskom narodu je, kako podsežaju iz SL, Aljbin Kurti obećao da će polovina biti u zatvoru a polovina proterana

Srpska lista: Kurtijeva namera da obmane Srbe unapred osuđena na neuspeh
Copyright FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM

Namera premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da lažima i lošom glumom obmane Srbe na KiM unapred je osuđena na neuspeh, jer Srbi dobro osećaju na svojoj koži kako Kurti zamišlja život za sve nas na ovim prostorima, saopštila je danas Srpska lista (SL) povodom video poruke koju je Kurti uputio Srbima na KiM.

Srpskom narodu je, kako podsežaju iz SL, Aljbin Kurti obećao da će polovina biti u zatvoru a polovina proterana, kao deo “hrvatskog scenarija” koji je javno ponudio i sprovodi na Kosovu i Metohiji.

- Uskraćivanje osnovnih ljudskih, političkih i ekonomskih prava, prebijanje i upucavanje i kidnapovanje Srba, to su reči koje opisuju živote za srpski narod pod režimom koji predvodi Aljbin Kurti, koji je očigledno nesposoban da učini išta dobro za Albance, pa im je umesto boljeg života ponudio proterivanje Srba i zatiranje svega što je srpsko - navode iz Srpske liste.

Tanjug/Rade Prelić
Goran Rakić

Aljbin Kurti, kako dodaju, očigledno misli da je srpski narod zaboravio da mu je njegov režim zabranio pravo da glasa na izboru i referendumu, da je zabranio vakcinaciju usred pandemije i pretio hapšenjima srpskih doktora, da otima srpsku zemlju ne poštujući ni sopstvene zakone, da je izgradio nelegalne parapolicijske baze na srpskoj zemlji i ignorisao prava srpskih domaćina i prijave koje su podnosili srpski gradonačelnici.

Kurti, kako dodaju iz SL, misli i da je srpski narod zaboravio da je doveo na prag srpskih kuća do zuba naoružane specijalce koji su od početka godine na jugu i severu teško ranili šestoro Srba, među kojima je bilo i dece, da je sproveo nelegalne i nelegitimne izbore a onda nasilno upao u opštinske objekte, da je od zgrada opština napravio nekakve baze, da onemogućava rad stotinama radnika tih opština, da skoro svaki dan kidnapuje časne Srbe bez ikakvih dokaza, kao i da desetine i stotine Srba naziva kriminalcima, fašističkom milicijom, i besnim ruljom.

Tanjug/Dopisništvo KIM
Aljbin Kurti

Iz Srpske liste podsćaju i da Kurti pre bilo kakvog postupka presuđuje ko je kriv a ko nevin, da je protivno sporazumu zabranio slobodu kretanja Srbima jer poseduju legalne registarske tablice, da je svojim otrovnim govorima zatrovao međuljudske odnose između Srba i Albanaca, da i danas blokira dopremanje hrane, lekova i druge robe kojima želi da izgladni srpski narod i izazove humanitarnu krizu, da je svakom ponosnom i časnom Srbinu nacrtao metu na čelo jer želi da po svaku cenu pokori srpski narod.

- To što se Kurti pravi gluv i slep, ne znači da će srpski narod prestati da traži poštovanje svojih prava, oslobađanje svoje braće i prestanak progona srpskog naroda, kao i povlačenje nelegalnih do zuba naoružanih specijalaca iz naših opština - dodaje se u saopštenju.

Srpska lista, kako se navodi, svoje odluke je uvek donosila u skladu sa zahtevima srpskog naroda, a ne po željama Aljbina Kurtija.

- Svaki napad na nas je potvrda ispravnosti naših stavova. Jadan je onaj Srbin koga Kurti hvali, a još jadniji je onaj koga imenuje da radi protiv sopstvenog naroda - dodaju iz Srpske liste.

Aljbin Kurti obratio se danas video porukom na srpskom jeziku u kojoj je, pored ostalog, rekao da su potrebni novi izbori u četiri opstine na severu KiM uz "otvorenu i slobodnu" predizbornu kampanju.

On tvrdi da mu je žao što su morali da održe izbore u četiri opštine na severu "sa niskim izlaskom građana", i ''da su se nadali'' da će Srpska lista na njima da učestvuje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike