Vučić priredio ručak za predsednika Kube: "Pred nama dobar put unapređenja saradnje, kao i bratskih i prijateljskih odnosa"

21.06.2023

17:55

0

Prijateljstvo između kubanskog i srpskog naroda je ogromno, što mislim da ste mogli na svakom mestu da vidite i osetite - poručio je predsednik Srbije

Vučić priredio ručak za predsednika Kube: "Pred nama dobar put unapređenja saradnje, kao i bratskih i prijateljskih odnosa"
Copyright Printscreen / Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, priredio je ručak za predsednika Kube Migela Dijas-Kanela Bermudesa.

On se zahvalio na poseti i poručio da je privilegovan njegovom posetom Srbiji.

- Prijateljstvo između kubanskog i srpskog naroda je ogromno, što mislim da ste mogli na svakom mestu da vidite i osetite. Pred nama dug, ali dobar put unapređenja saradnje, kao i bratskih i prijateljskih odnosa, a ja duboko verujem da ćemo nastaviti da razvijamo našu saradnju i odnose na dobrobit naših naroda. Uvek ste dobrodošli u našu zemlju. Živelo prijateljstvo Kube i Srbije - navodi se u objavi na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

 

 

Predsednik Republike Kube Migel Dijas-Kanel Bermudes boravi u zvaničnoj poseti Srbiji od 20. do 21. juna 2023. godine.

Predsednici dve države ranije danas imali su sastanak, a nakon toga Vučić je poručio da je Srbija zahvalna Kubi na podršci teritorijalnom integritetu naše zemlje kao i da smo na prijatelje sa Kube uvek mogli da računamo.

- Prva poseta kubanskog predsednika Srbiji nakon četiri decenije, zadovoljan razgovorom sa Bermudesom, da razumem poziciju Kube, da vidim kako se kubanski narod bori za slobodu i opstanak i da dalje radimo na unapređenju odnosa... Zahvalan na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, na prijatelje sa Kube smo uvek mogli da računamo - kazao je predsednik na konferenciji za medije. 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike