Gašić: Znamo ko je ubio Olivera Ivanovića - ubica se nalazi u Nemačkoj i pod zaštitom je nemačkih organa!

21.06.2023

14:28

0

Ministar je na današnjoj sednici Skupštine Srbije govorio i o snimcima sa naplatne rampe Doljevac gde je stradala Stanika Gligorijević, ali i o navodnoj aferi u fabrici Krušik

Gašić: Znamo ko je ubio Olivera Ivanovića - ubica se nalazi u Nemačkoj i pod zaštitom je nemačkih organa!
Bratislav Bata Gašić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Ministar unutrašnjih oslova Bratislav Gašić izjavio je na današnjoj sednici Skupštine Srbije da srpske bezbednosne službe znaju ko je ubio lidera GI Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića i da se ubica nalazi u Nemačkoj, te da je trenutno pod zaštitom nemačkih organa.

Gašić je na sednici pokazao obiman izvešraj Radne grupe za taj slučaj, koju su činili Tužilaštvo za organizovani kriminal, Bezbednosno informativna agencijea, MUP Srbije i Vojno-bezbednosna agencija.

- Ovde je sve ono do čega su službe Srbije došle i ustanovile ko je ubica Olivera Ivanovića. I mi tačno znamo ko je ubica i zatražili smo od nemačkih organa pod čijom je zaštitom u ovom trenutku taj čovek, da nam daju sve podatke. Imamo slike sa aerodroma iz Tirane kad je sleteo, imamo slike kada je ušao u Prištinu, imamo slike kada je ulazio u stan i naše pitanje je stalno bilo našim partnerima, prijateljima našim, dajte nam snimke satelitskih kamera, kažu ne može bila je magla. Pa u Londonu je magla 350 dana u toku godine, sad je jedan dan u Kosovskoj Mitrovici, pa kažu bila je magla, pa ne mogu da nam daju. Dajte nam snimke. Dajte uključite nas u istragu oko svega toga - dodao je Gašić.

On je odgovarajući na pitanja opozicije rekao da je važno da naglasi i jednu po njemu bitnu stvar.

- Niko od vas koji sedite sa te strane se nije družio sa Oliverom Ivanovićem, koliko su se družili Aleksandar Vučić i Bata Gašić. Niko od vas nije vodio računa o njegovoj porodici dok je Ivanović bio u zatvoru, koliko je vodio predsednik Vučić, i njegova porodica to zna. Ali je najlakše da se o tome priča - rekao je Gašić. 

Profimedia
Oliver Ivanović

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da to što je ubica nedostupan našim organima, ne znači da u nekoj bliskoj budućnosti neće moći da bude procesuiran u Srbiji,

- Ali je slučaj rešen, na način na koji to profesionalci rade - istakao je Gašić.

O snimku sa naplatne rampe i slučaju "Krušik"

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić govorio je danas u Skupštini Srbije i o snimcima sa naplatne rampe Doljevac gde je stradala Stanika Gligorijević, ali i o navodnoj aferi u fabrici Krušik.

Gašić je, govoreći o snimcima, kazao da su sve četiri kamere na zahtev tužilaštva predate odmah i da je izmišljena priča o dva minuta.

- Jasno se vidi, čak je MUP gledao i kamere sa benzinske pumpe, kada se vidi da Zoran Babić ulazi na zadnja vrata sa desne strane, vremenski je sve apsolutno tačno, ali je lepo da se izmisli priča o dva minuta - rekao je Gašić.

Ministar je naveo da se vidi i vozač Zorana Babića koji je osuđen, kako izlazi iz auta, a takođe se vidi kako iznose i njega i Staniku Gligorijević.

- Dobro ljudi šta je problem sa ovim? Budite fer, pa recite. Kažu, neko je nešto menjao? Evo, ja vas pozivam dođite da vidimo sa ekspertima i IT stručnjacima, da vidimo da li je neko u "Putevima Srbije" mogao da promeni bilo šta - rekao je Gašić.

Kako je istakao, odgovorno tvrdi da se ništa ne može pronaći.

Gašić se osvrnuo i na spekulacije u vezi sa Krušikom, rekavši da su BIA, MUP i Tužilaštvo za organizovani kriminal zajedno bili u Radnoj grupi, kao i da je urađena kompletna analiza Krušika.

- I malopre je neko od narodnih poslanika rekao nama su industrijskom špijunažom izašli podaci iz Krušika, a nismo ustanovili nepravilnosti. Da li je bilo oca bivšeg ministra policije kao posrednika u nečemu? Pa i to vam kaže u tim knjigama, ali zloupotreba na štetu Krušika, na štetu države nema - konstatovao je Gašić.

Kada je reč o zaposlenom Krušika koji je ostao bez posla, Gašić je rekao da je uhapšen zbog dokazane industrijske špijunaže, a sve u korist namenske industrije Bugarske.

- Setite se tada da je izašla priča kako Srbija prodaje oružje Ukrajini i niko nije rekao, izvinite, nije tačno, ali zato su milijarde otišle Bugarskoj namenskoj industriji - rekao je Gašić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike