24sedam saznaje: Vozač Zorana Babića konačno u zatvoru!

24.05.2022

09:01

2

Autor: 24sedam

Prethodno je na sve načine izbegavao da ode u zatvor

24sedam saznaje: Vozač Zorana Babića konačno u zatvoru!

Iako je vozač "Koridora Srbije" Dejan Stanojević (38) iz Beograda još u decembru prošle godine presudom Apelacionog suda u Nišu pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog teške saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi u Doljevcu, u kojoj je 31. januara 2019. godine poginula Stanika Gligorijević (52) iz Debelice kod Knjaževca, a pet osoba teže i lakše povređeno, on je tek sada stupio na izdržavanje kazne u KPZ u Požarevcu.

Kako 24sedam saznaje Dejan Stanojević se juče javio na izdržavanje kazne. Prethodno je na sve načine izbegavao da ode u zatvor. Podneo je molbu za odlaganje odlaska na robiju, ali je ona odbijena. Stanojević se pravdao bolešću i time da izdržava dvoje maloletne dece i nezaposlenu suprugu.

Naime, vozač Koridora Srbije je još 22. aprila prošle godine u Osnovnom sudu u Nišu osuđen na tri godine i deset meseci zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a Apelacioni sud u Nišu je 12. novembra 2021. godine presudu preinačio i kaznu povećao na četiri godine i šest meseci. Presuda je 23. decembra prošle godine upućena Osnovnom sudu u Nišu koji je, nakon pravosnažnosti i izvršnosti, 27. januara ove godine, uputio nalog za izvršenje kazne zatvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Taj nalog je tom sudu pristigao 8. februara, ali je nakon toga, 11. februara, prosleđen Odeljenju za izvršenje krivičnih sankcija Drugog osnovnog suda u Beogradu na dalju nadležnost i postupanje budući da je adresa prebivališta osuđenog na teritoriji GO Rakovica.

Tražio odlaganje jer nema ko da izdržava porodicu

Pixabay
 

 

Stanojeviću je 21. februara 2022. godine prvi put naloženo da se 1. marta 2022. godine javi na izdržavanje kazne zatvora u KPZ Požarevac, ali je podneo molbu za odlaganje izvršenja kazne zatvora, istakavši da u porodici samo on radi i izdržava dvoje maloletne dece i nezaposlenu suprugu, da mu je potrebno vreme da materijalno obezbedi porodicu pre odlaska na izdržavanje kazne, kao i da ima zdravstvene probleme.

Naloženo je da podnetu molbu u roku od osam dana uredi, s obzirom da uz istu nije dostavio dokaze za sve navode na koje se pozvao, a taj nalog suda Stanojević je uredno primio 4. marta ove godine, posle čega je podneskom 11. marta dostavio dopunu dokumentacije za navode iz molbe.

Priloženu medicinsku dokumentaciju veštačili su lekari 22.marta ove godine. Rešenjem od 23.marta predsednik Drugog osnovnog suda u Beogradu odbio je podnetu molbu osuđenog za odlaganje izvršenja izrečene kazne zatvora, na koje rešenje je osuđeni, blagovremeno, 1. aprila  podneo žalbu.

Višem sudu u Beogradu 13. aprila dostavljen je spis predmeta radi odlučivanja. Istog dana predsednik suda doneo je rešenje kojim se odbija kao neosnovana žalba Dejana Stanojevića protiv rešenja predsednika Drugog osnovnog suda u Beogradu, navela je nedavno Tatjana Matić, koordinator za medije Višeg suda u Beogradu.

Istragom je utvrđeno da se Stanojević kretao kretao autoputem E-75 iz pravca Niša ka Grdelici, a u kanal za naplatu putarine broj tri naplatne stanice Doljevac ušao je nedozvoljenom brzinom od 93 kilometra na čas iako je u zoni naplatne rampe saobraćajnim znakom određena maksimalna brzina kretanja vozila od 60 kilometara na čas.

Udario je u "opel astru" koja je bila u kanalu ispred njega a koja se odbila i udarila u zadnji deo "folksvagen pasata" koji je napuštao rampu. Gligorijevićeva, koja je bila na zadnjem sedištu “opela” poginula je na licu mesta, dok je njena sestra Mirjana Aleksić koja je sedela na mestu suvozača zadobila povrede opasne po život.

Teško povređen i tadašnji direktor “Koridora” Zoran Babić koji je bio na zadnjem sedištu "škode" i koji je zadobio višestruki prelom leve butne kosti i prvog slabinskog pršljena, kao i Stanoje Stanković, vozač “pasata”. Srđan Aleksić, suprug Stanikine sestre Mirjane, koji je upravljao “opelom” lakše je bio povređen.

 

Bonus video

rina.rs

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti