Srbomrzac podržao opoziciju: Kad ne hvali Nasera Orića i ne vređa Srbe, Hadžihafizbegović poziva na proteste i obojenu revoluciju u Srbiji

17.06.2023

17:40

0

Otvoreno srbomrzače izjave po kojima je poznat, ne smetaju Hadžihafizbegoviću da se meša u unutrašnja pitanja Srbije

Srbomrzac podržao opoziciju: Kad ne hvali Nasera Orića i ne vređa Srbe, Hadžihafizbegović poziva na proteste i obojenu revoluciju u Srbiji
Emir Hadžihafizbegović i Naser Orić - Copyright Arhiva

Pošto opozicija već nedeljama dobija punu podršku iz Hrvatske u pokušaju organizovanja obojene revolucije u Srbiji, sada se sve više otvorenih srbomrzaca iz Federacije Bosne i Hercegovine stavlja na njihovu stranu. 

Među njima je i sarajevski glumac, Emir Hadžihafizbegović, koji je najpoznatiji po ulozi mentalno zaostalog bucka iz serije filmova sa Lepom Brenom "Hajde da se volimo".

On je nedavno dao izjavu za tajkunske medije i podržao političke proteste u Srbiji.

“Srbiji treba odseći glavu”

Inače, Hadžihafizbegović je poznat po sramnim izjavama protiv Srba i Srbije, pa je tako na hrvatskoj televiziji 2019. godine izrazio nadu da će “Amerikanci odseći glavu Srbiji” koju je uporedio sa aždajom.

Printscreen/Youtube
 

- Ja se duboko nadam da će Amerikanci shvatiti posle svega ovoga šta politička Srbija radi. Opet im ne valja Makedonija, ne valja im Kosovo, ne valja im Crna Gora, ne valja im Bosna... Sad su se malo s Hrvatskom primirili. Dok se toj političkoj aždaji ne odseče glava posle 30 godina, nema sreće na ovim prostorima - rekao je tada Hadžihafizbegović.

“Drogirani četnici sa pancirima”

Jedna od njegovih najpoznatijih srbomrzačkih izjava jeste da su srpski borci, koji su branili svoj kućni prag, bili “drogirani četnici sa pancirima”.

 

 

- Nije me stid da kažem da sam bio vojnik Armije BiH, čiji je vrhovni komandant bio Alija Izetbegović! Na to sam ponosan jer znam kakva je to struktura bila, znam šta smo radili, znam od koga smo se branili i znam da su se u toj armiji herojski borili i Srbi i Hrvati. Srbin Čedo herojski je poginuo u borbi sa šešeljevcima, koji su drogirani dolazili sa pancirima. Aj' se ti bori sa drogiranim četnikom koji ima pancir! Srbija nije krenula u rat dok nije imala pet tona droge... - rekao je svojevremeno Hadžihafizbegović za N1 televiziju.

Prijatelj Nasera Orića

Ovaj sarajevski glumac je prijatelj ratnog zločinca Nasera Orića, koji je odgovoran za hiljade ubijenih Srba tokom rata u BiH. Hadžihafizbegović ne propušta priliku da ga u medijima nazove herojem, a viđen je i u njegovom društvu. I ne samo to, nego planira i da napravi film o ovom koljaču srpske dece.

Printscreen/Youtube
 

- Moramo napraviti film o Naseru Oriću, heroju odbrane Srebrenice. Taj se film priprema da se već jednom skine stigma sa heroja koji je otišao u Hag i koji je tamo oslobođen optužbi - rekao je Hadžihafizbegović.

Pa i posle svega, ovaj sarajevski glumac i član SDA daje sebi za pravo da se meša u unutrašnju politiku Srbije i da se otvoreno stavlja na stranu opozicije koja, očigledno, sa njim deli iste političke poglede.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike