Ne znaju za sramotu! Nakon prebijanja srpske dece Kurtijeva policija se oglasila sramnim saopštenjem

18.06.2023

09:52

0

Tzv. kosovska policija oglasila se danas sramnim saopštenjem u kojem tvrdi da nisu tačni navodi dvoje dece da su ih policajci maltretirali i tukli

Ne znaju za sramotu! Nakon prebijanja srpske dece Kurtijeva policija se oglasila sramnim saopštenjem
Pripadnici kosovske policije - Copyright AP Photo/Visar Kryeziu

Pripadnici policije tzv. Kosova sinoć su presreli i maltretirali dvoje maloletne dece, brata i sestru od 15 i 17 godina, dok su se u rejonu sela Rudine, kod Zvečana, vozili "kvadom". 

Srpska deca su nakon iživljavanja od strane takozvane kosovske policije završila u bolnici!

Nakon što je u KBC Kosovska Mitrovica urađeno saniranje povreda i kompletna dijagnostika, oglasio se dečiji hirurg dr Boban Mitrović koji je rekao da su deca u stanju velikog psihičkog šoka, ali su stabilno i nisu životno ugrožena.

- Po njihovim rečima, javili su se zbog povreda zadobijenih od strane kosovske policije. Oni su se danas vozili motociklom, odnosno kvadom, u okolini sela Rudine i po njihovim rečima brutalno su pretučeni. Dečak je dobio više udaraca u predelu glave i udarac nogom u predelu slabina, dok je sestra koja je bila suvozač, brutalno skinuta sa motora i vučena po zemlji pri čemu je zadobila kontuzione povrede desnog ramena - rekao je Mitrović.

Sramno saopštenje tzv. kosovske policije!

Tzv. kosovska policija oglasila se danas sramnim saopštenjem u kojem tvrdi da nisu tačni navodi dvoje dece da su ih policajci maltretirali i tukli i navodi da nije bilo neprofesionalnog ponašanja policijskih pripadnika u tom slučaju.

- Nakon provere lica i motocikla, kao i nakon obavljenog policijskog postupka, tri osobe su puštene. Vredi istaći da su policijske akcije sprovedene u skladu sa zakonskim procedurama i ni u kom slučaju nije bilo neprofesionalnog ponašanja policije. Različite izjave da je policija tukla dvoje dece su neistinite - navodi se u sramnom saopštenju.

Oglasila se i Kancelarija za KiM

Kancelarija za KiM potvrdila je da su policajci Rosu u Žitkovcu kraj Zvečana brutalno pretukli dvoje srpske dece ističući da je sada jasno da specijalci tzv. kosovske policije nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji. 

- Sada je jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na severu Kosova i Metohije. Oni nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji. Zastrašujuće je da se institucionalno i fizičko nasilje koje nad Srbima svakodnevno vrši Aljbin Kurti ponovo preliva na našu decu, koja takođe nisu pošteđena Kurtijevog terora - upozoravaju iz Kancelarije za KiM. 

Dodaju da očekuju hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca. 

- Dok Srbi nevini stradaju u Kurtijevim kazamatima, dotle ni za jedan napad na Srbe nema kažnjavanja počinilaca. Jedno je izvesno, dok god je Kurtijeva policija na severu KiM, dotle neće biti ni mira ni bezbednosti za Srbe, a stepen njihove ugroženosti mnogostruko se uvećava iz dana u dan - dodaje se u saopštenju. 

Srpska lista saopštila je da se "brutalnost Kurtijevih parapolicajaca na severu nastavlja" i da su ponovo na meti srpska deca na Kosovu i Metohiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike