Kurtijevi specijalci napali srpsku decu: Pretučeni brat (15) i sestra (17)

17.06.2023

22:00

1

Kurtijevi specijalci pretukli su večeras dvoje dece, brata i sestru, od 17 i 15 godina

Kurtijevi specijalci napali srpsku decu: Pretučeni brat (15) i sestra (17)
Policija/Ilustracija - Copyright TANJUG/ IVAN RADULOVIĆ

Kurtijevi specijalci pretukli su večeras dvoje dece, brata i sestru, od 15 i 17 godina u Žitkovcu.

Kako nezvanično saznajemo, deca su vozila kvad u reonu Rudina kada su ih zaustavili pripadnici Rosu i fizički ih napali. 

Devojčicu su gurnuli sa vozila i ona ja zadobila nekoliko povreda ramena, dok je dečak dobio više udaraca u predelu glave i udarac nogom u predelu slabina.

„Deca su trenutno na odeljenju, u toku je dijagnostika i konsultativni pregledi. Oboje dece su preživela izuzetno težak psihički stres“, rekao je dr Boban Mitrović, dečji hirurg iz KBC Mitrovica.

Srpska lista: Brutalnost Kurtijevih parapolicajaca na severu se nastavlja

- Brutalnost Kurtijevih parapolicajaca na severu se nastavlja. Ponovo su na meti srpska deca na Kosovu i Metohiji, maloletni K.R. i D.R., brat i sestra brutalno su večeras pretučeni u selu Žitkovac, opština Zvečan dok su vozila kvad - saopštili su iz Srpske liste.

Iz Srpske liste navode da su bez ikakvog razloga "kriminalci u uniformama nasrnuli na devojčicu i dečaka srpske nacionalnosti i pretukli ih nanevši im telesne povrede", koje su zahtevale medicinski tretman u KBC Kosovska Mitrovica.

- Antisrpski režim Aljbina Kurtija čini sve da protera srpski narod, a međunarodna zajednica sa druge strane ne čini ništa da Kurtija i njegove poslušnike koji maltretiraju čak i srpsku decu pozovu na odgovornost - ističu iz Srpske liste.

TANJUG/ DOPISNIK KiM
 

Oni pozivaju sve građane da brinu o svojoj i bezbednosti svoje dece, jer je očigledno da međunarodne snage koje su zadužene za bezbednost nisu u stanju da osiguraju mir za srpsku decu i Srbe na ovim prostorima, niti žele da preventivno deluju i rasporede snage na terenu kako bi sprečili Kurtijeve parapolicajce da biju srpsku nejač.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike