Predsednik Vučić ispratio lidera UAE: "Nastavljamo da unapređujemo ekonomsku, bilateralnu i sve druge vidove saradnje u korist građana"

15.06.2023

20:35

0

Partnerstvo i prijateljstvo naših zemalja su, pre svega, utemeljeni na međusobnom uvažavanju i razumevanju - poručio je predsednik Srbije

Predsednik Vučić ispratio lidera UAE: "Nastavljamo da unapređujemo ekonomsku, bilateralnu i sve druge vidove saradnje u korist građana"
Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ispratio je lidera Ujedinjenih Arapskih Emirata Njegovo visočanstvo šeika Mohameda bin Zajeda Al Nahjana, koji je boravio u jednodnevnoj radnoj poseti Beogradu.

- Dragi prijatelju Mohamed bin Zajedu, hvala vam na poseti i iskrenom prijateljstvu prema Srbiji. Sa šeikom Mohamedom sam razgovarao o aktuelnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i zahvalio mu na dosadašnjem ličnom angažmanu za mirno rešavanje svih otvorenih pitanja.

- Partnerstvo i prijateljstvo naših zemalja su, pre svega, utemeljeni na međusobnom uvažavanju i razumevanju, a zajedno ćemo nastaviti da unapređujemo ekonomsku, bilateralnu i sve druge vidove saradnje u korist građana Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

 

- Još jednom sam zahvalio na pozivu za učešće na klimatskom samitu UN, koji će se održati u Emiratima i naglasio da je Srbija u potpunosti posvećena ulaganju u projekte koji će doprineti ublažavanju posledica klimatskih promena - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjan boravio je u jednodnevnoj poseti Srbiji, tokom koje je razgovarao sa predsednikom Vučićem.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike