Đorđe Milićević na Berluskonijevoj sahrani: U ime predsedika Srbije položio venac (FOTO)

14.06.2023

15:16

0

Prijateljskom italijanskom narodu, u ime predsedika Republike Srbije i svih njenih građana, izražavam najdublje saučešće - poručio je

Đorđe Milićević na Berluskonijevoj sahrani: U ime predsedika Srbije položio venac (FOTO)
Đorđe Milićević - Copyright Foto/Đorđe Čolović

Specijalni  izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministar bez portfelja Đorđe Milićević, u Milanu prisustvuje sahrani bivšeg italijanskog premijera i lidera pokreta “Forca Italija” Silvija Berluskonija.

U ime predsedika Srbije položio je venac ispred katedrale u Milanu.

- Prijateljskom italijanskom narodu, u ime predsedika Republike Srbije i svih njenih građana, izražavam najdublje saučešće povodom smrti nekadašnjeg predsednika Vlade i lidera stranke “Forca Italija”. Silvio Berluskoni će ostati upamćen po smeloj politici zbog koje je dugo dobijao poverenje građana, ali i po svojoj jedinstvenoj harizmi. Pamtićemo ga kao velikog i iskrenog prijatelja Srbije - poručio je ministar Milićević.

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni, koji je preminuo u ponedeljak, 12. juna, poslednji put je viđen u javnosti u petak, kada je posetio restoran Maksimilijan bistro u milanskom okrugu Segrate.

U Italiji je danas dan nacionalne žalosti, a tokom sahrane u Milanskoj katedrali biće oko 2.000 ljudi, uključujući sadašnje i bivše državne i partijske lidere, objavio je "Politiko".

Trg Duomo, koji okružuje katedralu, opremljen je velikim ekranima na kojima će oko 20.000 okupljenih moći da gledaju tok sahrane. 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike