Pojavila se poslednja Berluskonijeva fotografija: Samo nekoliko sati posle nje završio je u bolnici

14.06.2023

13:44

0

Dugo je sedeo u restoranu u kom su ljudi želeli da se fotografišu sa njim

Pojavila se poslednja Berluskonijeva fotografija: Samo nekoliko sati posle nje završio je u bolnici
Copyright Profimedia

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni, koji je preminuo u ponedeljak, 12. juna, poslednji put je viđen u javnosti u petak, kada je posetio restoran Maksimilijan bistro u milanskom okrugu Segrate.

- Stigao je u petak popodne, oko 14 sati, zajedno sa svojom partnerkom Martom Fascinom i telohraniteljima. Seli su za sto, naručili sladoled od pomorandže za njega i kafu sa šlagom za njegovu partnerku. Ostao je oko sat vremena, na opšte čuđenje. U tom času restoran je bio pun, bilo je mušterija sa ručka, a Berluskonijevo prisustvo nije prošlo nezapaženo. Među kupcima je bilo i nekoliko studenata sa Univerziteta San Rafaele, koji su se fotografisali sa njim. Svojim saradnicima sam rekao da mu u ovom smislu ne smetaju - rekao je direktor restorana Omar Kalveti za italijanske medije.

- Razmenili smo nekoliko reči, a on je rekao: „Milano 2 je uvek lep“. Delovao je spokojno, nasmejano - dodao je on, dok se na internetu pojavila fotografija na kojoj se Berluskoni osmehuje u zagrljaju sedmogodišnjeg dečaka koji se zadesio sa ocem u restoranu.

 

 

Samo nekoliko sati nakon sladoleda od pomorandže Berluskoni je otišao u San Rafaele na provere, nakon čega mu se stanje pogoršavalo, pa je preminuo u ponedeljak u 9.30.

- S obzirom na ono što se dogodilo posle, volim da mislim da je tim zaustavljanjem u baru hteo da se oprosti od Milana 2. Proveo je bezbrižan sat - nastavio je Kalveti, dodajući da „mislim da je ostavio trag”.

Posle kompleksa Edilnord u Brugeriju, Milano 2 (stambeni centar u gradu Segrate) predstavljao je drugo veliko iskustvo Berluskonija sa nekretninama. Planiranje je počelo 1967. godine, a prve zgrade su izgrađene 1971. godine.

Na sahrani bivšeg italijanskog premijera, koja će se u sredu održati u centru Milana, očekuje se oko 20.000 ljudi.

U Italiji je danas dan nacionalne žalosti, a tokom sahrane u Milanskoj katedrali biće oko 2.000 ljudi, uključujući sadašnje i bivše državne i partijske lidere, objavio je "Politiko".

Trg Duomo, koji okružuje katedralu, opremljen je velikim ekranima na kojima će oko 20.000 okupljenih moći da gledaju tok sahrane. 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike