Noć na severu KiM protekla mirno, nastavljaju se protesti Srba ispred opština

14.06.2023

09:28

0

Hapšenje sportiste Miluna Luneta Milenkovića juče izazvalo je ogorčenost građana...Danas je situacija mirnija

Noć na severu KiM protekla mirno, nastavljaju se protesti Srba ispred opština
Copyright Kosovo onlajn printscreen

 Nakon jučerašnjih napetosti, posle hapšenja još jednog Srbina, noć na severu Kosova i Metohije protekla je mirno.

Hapšenje sportiste Miluna Luneta Milenkovića izazvalo je ogorčenost građana, koji su se okupili u multietničkom naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici, a u gradu su se oglasile sirene za uzbunu.

Tome je usledio dolazak velikog broja pripadnika specijalnih policijskih jedinica tzv. Kosova pod punom ratnom opremom. Specijalci su skinuli kamere za video nadzor u Bošnjačkoj mahali, a u jednom trenutku uperili su oružje ka Srbima okupljenim na raskrsnici kod Tehničke škole, koja vodi ka tom naselju.

U Kosovskoj Mitrovici danas su počeli sa radom i prodavnice i ugostiteljski objekti.

U ostale tri opštine na severu Kosova i Metohije - u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku - nastavljaju se protesti Srba ispred opštinskih zgrada. Zbog nasilnog upada takozvanih kosovskih specijalaca u sedišta tih opština 26. maja, Srbi se svakog dana okupljaju ispred zgrada svojih lokalnih samouprava, koje od 29. maja obezbeđuju vojnici Kfora.

Okupljeni Srbi zahtevaju od međunarodne zajednice i privremenih prištinskih institucija da se specijalci povuku iz zgrada opština i da se oslobode uhapšeni Dušan Obrenović i Radoš Petrović, koji se od 29. maja, tokom sukoba pripadnika Kfora i demonstranata nalaze u pritvorskoj jedinici u Gnjilanu. 

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike