Vučić uputio telegram saučešća predsednici Indije: "Delimo tugu sa porodicama poginulih, a povređenima želimo brz oporavak"

03.06.2023

14:00

0

Najmanje 261 osoba je poginula, dok je 650 povređeno u sudaru tri voza u istočnoj indijskoj državi Odiša, saopštili su zvaničnici, a prenosi BBC

Vučić uputio telegram saučešća predsednici Indije: "Delimo tugu sa porodicama poginulih, a povređenima želimo brz oporavak"
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća predsednici Republike Indije Droupadi Murmu povodom železničke nesreće u Odiši.

"Duboko me je potresla vest o strašnoj železničkoj nesreći u kojoj je stradao veliki broj ljudi. Dok gledamo potresne prizore iz Odiše, delimo tugu sa porodicama poginulih i celom prijateljskom Indijom, uveren da će Vaša velika nacija iz ove tragedije izaći još jača. U svoje i u ime građana Srbije, izražavam saučešće narodu Indije, a povređenima želim brz i potpun oporavak", navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića. 

Podsetimo,  najmanje 261 osoba je poginula, dok je 650 povređeno u sudaru tri voza u istočnoj indijskoj državi Odiša, saopštili su zvaničnici, a prenosi BBC.

Jedan putnički voz je iskočio iz šina i njegovi vagoni su pali na susednu prugu gde ih je u petak uveče udario nadolazeći voz. Teretni voz je stajao u mestu.

Očekuje se da će broj mrtvih rasti, jer su mnogi i dalje zarobljeni u olupini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike