Vučić o razgovoru sa Šolcom i Makronom: "Svašta sam im rekao, to je bio moj najtvrđi nastup do sada"

02.06.2023

21:28

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da nikako ne smemo ući u sukob sa NATO, ali da moramo da sačuvamo naš narod na Kosovu i Metohiji

Vučić o razgovoru sa Šolcom i Makronom: "Svašta sam im rekao, to je bio moj najtvrđi nastup do sada"
Vučić sa Makronom i Šolcem - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da nikako ne smemo ući u sukob sa NATO, ali da moramo da sačuvamo naš narod na Kosovu i Metohiji, pa je otkrio kako je tekao razgovor sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

- Sada kažu svaka ti čast kako si ih udario. Znate li kakve će probleme ti ljudi dole da imaju. Kada treba da pomognemo narodu vičemo "Idite na Kosovo", a ne "Idemo na Kosovo". Situacija je komplikovana, razgovor sa Šolcom i Makronom bio je vrlo težak, do sada moj najtvrđi nastup. Svašta sam im rekao u granicama dozvoljenog. Poštujem obojicu, za Makrona mogu da kažem da mi je pomalo prijatelj, često razmenjujemo poruke, i po privatnim pitanjima. Sa Šolcom manje, ali izuzetno ga poštujem. Tek ću kada vidim Eskobara i Lajčaka, kada vidim sve te ideje, onda ću zvati Srbe sa KiM da se konsultujem. Ja ne razumem kako je to neko smislio da izađemo iz ovoga - kaže Vučić za TV Prva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike