Nastavljaju se provokacije albanskih ekstremista: U Orahovcu na kućama i automobilima osvanuli grafiti terorističke organizacije "UČK"

31.05.2023

10:45

0

Nisam video ko je uradio, ali sam jutros kad sam pošao da vodim ćerku u školu video natpis na autu, koji nas je uznemirio - rekao je Dobrivoje Đorić

Nastavljaju se provokacije albanskih ekstremista: U Orahovcu na kućama i automobilima osvanuli grafiti terorističke organizacije "UČK"
Sukobi na Kosovu - Copyright TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

Novi grafiti su jutros osvanuli na nekoliko mesta u Orahovcu na Kosovu i Metohiji, a na automobilu Dobrivoja Đorića je crnom masnom farbom ispisan grafit "UČK", prenosi sajt radija Goraždevac.

Vlasnik automobila grafit je primetio ujutru i slučaj je prijavio KPS policiji koja je obavila uviđaj.

- Nisam video ko je uradio, ali sam jutros kad sam pošao da vodim ćerku u školu video natpis na autu, koji nas je uznemirio. Policija je došla na moj poziv, obavila uviđaj i pozvali me da u stanici dam izjavu - izjavio je Đorić.

Kako se navodi, grafiti "UČK" su ispisani na još nekoliko kuća u ulicama oko crkve u Orahovcu, među kojima su kuće Radiše Lukića u kojoj živi, kao i na kući Zorana Kujundžića u kojoj nema žitelja.

Ekipe Kfora i Timovi za praćenje veze (LMT) su trenutno na terenu, a policija tzv. Kosova vrši uviđaj.

Juče je takođe ispisano "UČK" na dve kuće. Incidenata je bilo i u Gračanici, kao i Lipljanu. U Gračanici je zapaljena srpska zastava, dok je u Lipljanu sa zvonika u crkvenom dvorištu trobojka skinuta i odneta.

Tanjug/str
 

Mural u Orahovcu, posvećen najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću, uništen je tokom noći između ponedeljka i utorka. Svi incidenti sa grafitima u Orahovcu koji su se dogodili u poslednja dva dana, dogodili su se u blizini crkve koja je centar okupljanja Srba u ovom gradu, navodi se na sajtu radija Goraždevac.

Na severu Kosova i Metohije noć je protekla je mirno. Ispred zgrade Opštine Leposavić tokom cele noći bila je prisutna manja grupa građana, a u jutarnjim časovima počelo je okupljanje građana u Zvečanu gde je razvijena srpska trobojka dugačka 250 metara.

Pripadici Kfora su raspoređeni na 30-ak metara od zgrade opštine Zvečan, a razvukli su bodljikavu žicu oko opštine i ispred građana. U opštinskim zgradama u tri opštine na severu Kosova i Metohije i dalje se nalaze pripadnici tzv. kosovske i specijalne policije.

Kfor je pojačao svoje snage u sve četiri opštine na severu Kosmeta, a pripadnici Kfora se nalaze i na prilazima sva četiri grada na severu pokrajine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike