Nastavljaju se mirni protesti: Nekoliko hiljada Srba u Zvečanu razvilo zastavu Srbije dugu 250 metara (FOTO/VIDEO)

31.05.2023

10:01

0

Kfor je pojačao svoje snage u sve četiri opštine na severu Kosmeta

Nastavljaju se mirni protesti: Nekoliko hiljada Srba u Zvečanu razvilo zastavu Srbije dugu 250 metara (FOTO/VIDEO)
Zvečan - Copyright Tanjug

Nekoliko hiljada građana okupilo se jutros ispred zgrade Skupštine opštine Zvečan, a razvili su zastavu Srbije dugu 250 metara.

Oni mirno protestuju, a na početku im se obratio Srđan Milosavljević, bivši predsednik SO Zvečan, koji je pozvao na mirne proteste i da građani ne napadaju pripadnike Kfora.

Ponovio je zahteve Srba, a to su povlačenje tzv. kosovskih specijalaca iz četiri opštine na severu KiM i da gradonačelnici Albanci izabrani 23. aprila ne ulaze u opštinske zgrade. Sa razglasa se puštaju srpske pesme sa Kosova i Metohije.

Pripadici Kfora su raspoređeni na 30-ak metara od zgrade opštine, a razvukli su bodljikavu žicu oko opštine i ispred građana. U opštinskim zgradama u tri opštine na severu Kosova i Metohije i dalje su pripadnici tzv. kosovske i specijalne policije.

Kfor je pojačao svoje snage u sve četiri opštine na severu Kosmeta, a pripadnici Kfora se nalaze i na prilazima sva četiri grada na severu pokrajine.

Na severu Kosova i Metohije noć je protekla je mirno. Ispred zgrade Opštine Leposavić tokom cele noći bila je prisutna manja grupa građana, a u jutarnjim časovima počelo je okupljanje građana u Zvečanu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike