Drecun: Kfor više nije činilac stabilnosti na KiM

29.05.2023

20:25

0

Kfor je instrumentalizovan i stavljen u funkciju realizacije interesa i planova Prištine

Drecun: Kfor više nije činilac stabilnosti na KiM
Milovan Drecun - Copyright Tanjug / Dragan Kujundžić

Šef skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da Kfor, nakon današnjih sukoba sa srpskim narodom, više nije činilac stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

- Što se tiče srpskog naroda, Kfor je postao činilac ugrožavanja bezbednosti opastanka srpskog naroda i Kfor je politizovan - rekao je Drecun.

 On je istakao da ulazak Kfora u "celu igru instaliranja nazovi gradonačelnika i zauzimanja opština na severu Kosova, uz enormnu upotrebu sile i preveliki broj policajaca, sada menja situaciju".

Drecun je naveo da je Kfor izašao iz mandata Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na osnovu koje je i prisutan na KiM.

- Kfor je instrumentalizovan i stavljen u funkciju realizacije interesa i planova Prištine, odnosno zajedničkih planova političkog zapada i privremenih institucija samouprave u Prištini - ocenio je Drecun.

Dodao je da je Kfor danas štitio pripadnike specijalnih jedinica kosovke policije, kao i da štiti snage Aljbina Kurtija i spovodi vatreni okršaj sa srpskim narodom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike