Sramno saopštenje tzv. Kosovske policije: Bacaju šok bombe i suzavce, tvrde da gradonačelnicima obezbeđuju pravo na rad

26.05.2023

14:36

0

Pripadnici policije u Zvečanu u jednom trenutku su upotrebili suzavac i šok bombe i ušli u zgradu opštine

Sramno saopštenje tzv. Kosovske policije: Bacaju šok bombe i suzavce, tvrde da gradonačelnicima obezbeđuju pravo na rad
Copyright Kosovo onlajn

Pošto su se u četiri opštine na severu Kosova danas oglasile sirene za uzbunu, a zabrinuti građani okupili oko zgrada opština u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu zbog prisustva velikog broja pripadnika policije, iz tzv. Kosovske policije su saopštili da "pomažu novoizabranim gradonačelnicima da ostvare pravo na rad u zvaničnim opštinskim zgradama".

Pripadnici policije u Zvečanu u jednom trenutku su upotrebili suzavac i šok bombe i ušli u zgradu opštine.

Zbog nasilja nad srpskim narodom na KiM, predsednik Srbije i vrhovni komandant naših oružanih snaga Aleksandar Vučić potpisao je naredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo, i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

U saopštenju policije, navodi se da u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, policija preduzima mere obezbeđenja, održavanja reda i javne bezbednosti. 

"Kosovska policija, prema zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, preduzima policijske radnje i ovlašćenja u pružanju bezbednosti, održavanju reda i javne bezbednosti, kao i mere u cilju sprečavanja pojavljivanja bezbednosnih rizika. Po službenoj dužnosti, Kosovska policija danas pomaže gradonačelnicima severnih opština Zvevan, Leposavić i Zubin Potok, da ostvare svoje pravo na rad u zvaničnim zgradama odgovarajućih opština", navedeno je na Fejsbuk profilu Kosovske policije. 

 

 

Podsetimo, novoizabrani gradonačelnici, koji su na Kurtijevim nelegitimnim izborima na kojima Srbi nisu učestvovali, osvojili zajedno oko 400 glasova, juče su u tri opštine položili zakletve, a na objektima gde je obavljeno polaganje zakletve, bile su istaknute zastave tzv. Kosova i Albanije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike