Osvojili ukupno 400 glasova i polažu zakletvu uz istaknute zastave tzv. Kosova i Albanije

25.05.2023

10:25 >> 13:35

0

Na mestu polaganja zakletve su novinari, policija i Kfor

Osvojili ukupno 400 glasova i polažu zakletvu uz istaknute zastave tzv. Kosova i Albanije
Copyright Kosovo onlajn

Gradonačelnici opština Zubin Potok i Zvečan, Izmir Zećiri i Iljir Peci, položili su danas zakletvu, ali ne u opštinskim zgrada, već je Zećiri to uradio u albanskom selu Čabra, a Peci u školi u selu Boljetin, takođe naseljenom Albancima. 

Novoizabrani predsednik opštine Zubin Potok Izmir Zećiri iz DPK, položio je zakletvu u selu Čabra, u Kancelariji za zajednice i povratak. Na zgradi su istaknute albanska i kosovska zastava.

Zakletvu je položio i novi gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi i to u OŠ "Kadri Bistrica" u selu Šaljska Bistrica. Polaganje obezbeđuju pripadnici tzv. Kosovske policije, a prisutne su i novinarske ekipe. I ispred škole u Šaljskoj Bistrici istaknute su zastave Kosova i Albanije. 

 

Kosovo onlajn
 

 

Na ulasku u selo, kao i u centru sela i na mestu gde je Zećiri polagao zakletvu prisutna je policija, kao i pripadnici Kfora.

U Osnovnoj školi "Isa Boljetinac" u selu Boljetin, zakletvu je položio novi gradonačelnik Zvečana Iljir Peci takođe uz pripadnike policije i novinarske ekipe.

Kako javlja reporter Kosovo onlajna, na putu je primetno prisustvo nekoliko policijskih patrola. Ispred škole su takođe istaknute zastave Albanije i Kosova.

Podsetimo, na lokalnim izborima na severu KiM, održanim u četiri opštine sa većinski srpskim stanovništvom, prema zvaničnim rezultatima CIK, u Leposaviću je Ljuljzim Hetemi iz Samoopredeljenja dobio najveći broj glasova – 100, u Zubinom Potoku Izmir Zećiri iz PDK je dobio 197 glasova, a kandidat PDK u Zvečanu – Iljir Peci dobio je 114 glasova. U Severnoj Mitrovici Erden Atić je osvojio 553 glasa, i on je već položio zakletvu.  Izlaznost na izbore je bila rekordno niska - 3,47 odsto. Od oko 45.000 utvrđenih birača, glasalo je ukupno 1.567 ljudi. Srbi su bojkotovali te izbore.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike