Premijerka ućutkala opoziciju: Pazite šta pričate jer pokazujete kakva je bila "sloboda" 2008. godine i kakva je 2023. godine

25.05.2023

12:44

0

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je na ove mahinacije opozicije, navodeći da je ta izjava nastala 2008. godine

Premijerka ućutkala opoziciju: Pazite šta pričate jer pokazujete kakva je bila "sloboda" 2008. godine i kakva je 2023. godine
Copyright RTS 2 printscreen

Skupština Srbije nastavila je danas rad o bezbednosnoj situaciji nakon dva masakra, a opozicija i dalje umesto da daje predloge da se preavziđe nastala situacija pokušava da provocira i lažno optužuje predstavnike vlasti. 

Tako su, da bi opravdali sopstveni zahtev za smenu ministra policije citirali izjavu predsednika Vučića iz 2008. godine, kada je tražio ostavku ministra policije zbog jednog izgubljenog života. 

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je na ove mahinacije opozicije, navodeći da je ta izjava nastala 2008. godine, kada je Vučić bio u opoziciji, a ostavku je tražio zbog ubistva Ranka Panića.

-U vezi sa ubistvom Ranka Panića, koji je ubijen tokom protesta 29. jula 2008. godine. Deo opozicije je izašao na ulice da protestuje, a policija tada represivni aparat je reagovala tako da je jedan čovek mučki ubijen. Za vas je to tada bila demokratska država, a danas imate neprijavljene skupove, zaustavljanje međunarodnih pravaca i to je po vama diktatura i zarobljena država. Pa zamislite da danas imate protest opozicije i da policija reaguje kao te 2008. godine. Nečijeg sina su ubili te 2008. zato je tada tražio da ministar policije podnese ostavku. Niko iz Vlade tada nije ni predložio, kamoli podneo ostavku... Pazite o čemu pričate jer pokazujete kakva je bila sloboda 2008. godine i kakva je 2023. godine kada svako može bukvano šta hoće, zatvara putne pravce i maltretira građane, odgovorila je premijerka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike