Prelaze 500 kilometara da bi stigli na skup podrške 26. maja: Od Kosova do Beograda - peške (FOTO)

21.05.2023

11:20

0

Oni su stigli do Čačka gde ih je dočekao gradonačelnik Milun Todorović

Prelaze 500 kilometara da bi stigli na skup podrške 26. maja: Od Kosova do Beograda - peške (FOTO)
Copyright RINA

Grupa Srba iz Leposavića, severnog dela Kosovske Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja krenula je pešice za Beograd na skup podrške predsedniku Srbije Aleksandra Vučića koji je zakazan za 26. maj u Beogradu. Oni su stigli do Čačka gde ih je dočekao gradonačelnik Milun Todorović.

"U razgovoru sa njima puno mi je srce jer je to njihova volja i želja niko ih nije prisilio, oni znaju ko se za njih bori, ko ih čuva i kome je bitno da sačuva jedinstvo srpskog naroda", rekao je Todorović.

RINA
 

 

Obučeni u iste majice, noseći transparent i zastave Republike Srbije, odlučni su da stignu u Beograd na miting podrške i nade iako tokom pešačenja imaju poteškoća volja je ipak jača od svakog problema.

"Krenuli smo od punkta Jarinje stigli smo u Čačak, uputili smo se na miting koji treba da bude 26. maja u Beogradu. Kilometaža nam nije problem svaki dan oko 30 km pređemo dajemo nesebičnu podršku Vučiću i ovim gestom pokazujemo da ga podržavamo. Naša poruka je da narod sa Kosova daje njemu podršku i on nam pomaže da Kosovo sačuvamo", rekao je Dejan Marjanović iz Leposavića.

U grupi ima 23 mladića koji su jasno poručili da 500 kilometara, koliko treba da propešače nije ništa "u odnosu na njihovu odlučnost da u ovim teškim vremenima pokažu jedinstvo i slogu".

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike