Vučić: Ono što sam razumeo iz govora Milatovića sačuvaću za politiku Srbije!

20.05.2023

15:11

0

Poštujemo njihov izbor, to je izbor građana Crne Gore, za to su glasali, kazao je Vučić

Vučić: Ono što sam razumeo iz govora Milatovića sačuvaću za politiku Srbije!
Copyright Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ono što je razumeo iz inauguracionog govora predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, koji između ostalog nije pomenuo Otvoreni Balkan, ali je naveo da je otvoren za druge incijative, sačuvati za sebe i politku Srbije prema Podgorici u narednom periodu.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara u Podgorici kako je razumeo Milatovićev govor u kojem nije pomenuo Berlinski proces, dodao da ga je pomenuo.

"Rečima nije pomenuo Otvoreni Balkan, ali je rekao da je otvoren za druge inicijative. Nešto sam ja pažljivije slušao, a ono što sam razumeo sačuvaću za sebe i politku Srbije u narednom periodu", rekao je predsednik i naglasio da uvek postoji prostor za saradnju.

Kaže da je jasno je da Crna Gora ostaje strateški opredeljena svojoj politici članstva u NATO.

Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore
 

"Mi svoj vojni položaj doživljavamo drugačije. Želimo ljubomorno da čuvamo našu vojnu neutralnost, da sami brinemo o svom nebu i zemlji. Takođe, nešto su nam drugačije nijansirane poruke oko događaja u svetu, ali to ne menja i ne sme da promeni naš generalno izrazito prijateljski stav prema Crnoj Gori", rekao je on.

Poštujemo njihov izbor, to je izbor građana Crne Gore, za to su glasali, dodao je Vučić.

Na pitanje da li će Milatović doći u Beograd kaže da će doći i da pretpostavlja da će prvo ići u Brisel.

"Uvek je dobrodošao u Beograd", rekao je Vučić i dodao da je o toj poseti razgovrano ranije - posle izbora.

Važno je da se grade bolji odnosi sa HR i unapređuju sa ostalima u regionu

Vučić je izjavio danas da je u Podgorici tokom inauguracije predsednika Crne Gore Jakova Milatovića razgovarao sa hrvatskim predsednikom Zoranom Milanovićem i naglasio da je važno da se grade pristojniji i bolji odnosi sa Hrvatskom, ali i da se oni unapređuju sa svim zemljama u regionu. 

Vučić je to rekao odgovarjući na pitanje novinara da li je razgovorao sa predsednikom Hrvatske pored koga je sedeo na inauguraciji na kojoj su bili i lideri regiona.

"Poznajemo se dugi niz godina, normalno i racionalno razgovaramo. Važno je da pokušamo da gradimo pristojnije i bolje odnose sa Hrvatskom", rekao je Vučić.

Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore
 

Na pitanje da li je to moguće, ako se uzme u obzir i kampanja protiv njega i svi napadi, kao i izveštavanje, poput onog o protestima, ali ne samo u Hrvatskoj već i u Crnoj Gori i u drugim zemljama u regionu, on je rekao:

"Što oni u Hrvatskoj gore o meni pišu to me narod u Srbiji više voli. Ja sam to dogovorio sa njima. Što god se oni više raduju crnim danima za Srbiju to narod sve više energije i ljubavi želi da uloži u budućnost Srbije" rekao je Vučić. 

Dodao je da mržnja koju svakodnevno sipaju protiv njega ide njemu u korist.

"Pogledajte naslove iz leta 2017. Potpuno su isti 'Vučić je uplašen',  'Gotov je' itd. Evo šest godina sam gotov, plašim se da ne bude još ovih 4-5 da sam gotov, a posle ćemo da vidimo".

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike