Vučić: Veoma sam zabrinut zbog situacije na KiM, neće dobiti nezavisno Kosovo

19.05.2023

18:30

0

"Očekivali su da im predamo Kosovo i Metohiju na tacni"

Vučić: Veoma sam zabrinut zbog situacije na KiM, neće dobiti nezavisno Kosovo
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je tokom obraćanja u Pančevu, pomenuo i to da su Albanci baš danas odlučili da u Kosovsokoj Mitrovici predstave gradonačelnika.

- Danas, ne slučajno, Albanci su u Kosovskoj Mitrovici predstavili svog gradonačelnika, koji nije dobio ni tri odsto glasova. Kažu pa može, normalno je. Najsnažnije zapadne zemlje kažu legalni su izbori. Zamislite šta bi u Srbiji bilo da izađe tri odsto na izbore. Za neke je nelegalno i kada izađe 55 odsto. Rekao sam ovo zato što morate da znate da ništa što se događa danas nije slučajno. Očekivali su da im predamo Kosovo i Metohiju na tacni. Da im kažemo da su imali pravo kada su nas bombardovali i ubijali našu decu - rekao je predsednik.

Podsetimo, kosovska policija danas zaplenila KM tablice rudaru Predragu Milanoviću koji se vraćao iz treće smene u rudniku "Crnac", pod izgovorom da koristi "nelegalne tablice" i napisala mu kaznu od 150 evra.

Takođe, u zgradi opštine u severnoj Kosovskoj Mitrovici danas je zakletvu za gradonačelnika položio Erdan Atić iz Pokreta Samoopredeljenje. Na prozoru zgrade opštine se videla zastava lažne države Kosovo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike